ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Μια εξαιρετική λύση για τον Ελληνικό Στρατό: Ενσωμάτωση των α/α πυραύλων IRIS-T-SLS σε αντιαεροπορικό σύστημα SA-8!

Μια εξαιρετική λύση για τον Ελληνικό Στρατό: Ενσωμάτωση των α/α πυραύλων IRIS-T-SLS σε αντιαεροπορικό σύστημα SA-8!

Η γερμανική Diehl BGT Defence σε συνεργασία με την πολωνική Wojskowe Zaklady Uzbrojenia (WZU) αποκάλυψαν ένα νέο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του ρωσικού παλαιού αλλά πάντα αξιόπιστου OSA ΑΚΜ (SA-8) με την ενσωμάτωση του γνωστού μας από την ΠΑ πυραύλου IRIS-T-SLS (Surface Launched Short Range) σε έκδοση όμως εδάφους-αέρος επί του ίδιου σκάφους όπως αυτό που φέρουν και τα SHORADs του Ελληνικού Στρατού.

Το εκσυγχρονισμένο σύστημα με το όνομα πλέον PRWB 9A33BM, έχει ακτίνα δράσης 18 χλμ. ενσωματώνει επίσης νέο συμβατό κατά NATO-standard Mark XIIA Mode 5 και Mode S σύστημα αναγνώρισης φίλιου-εχθρικού αεροσκάφους identification friend-or-foe (IFF) με σύστημα κρυπτογράφησης, θερμική κάμερα και σύστημα αυτόματου εγκλωβισμού στόχου ενώ φέρει και δυνατότητα ελέγχου του συστήματος εξ’αποστάσεως.

Το IRIS-T, το γνωρίζουμε αφού υπηρετεί στην ΠΑ (300 μονάδες) και το OSA ΑΚΜ επίσης το γνωρίζουμε αφού δεκάδες μονάδες του αποτελούν την μόνη αντιαεροπορική ομπρέλα στα νησιά μεταξύ 5 και 12 χλμ.

Το άλλο χρειάζεται για μια δοκιμή που θα εκτινάξει στα 18 χλμ. και πολύ οικονομικά το βεληνεκές των παλαιών OSA ΑΚΜ;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.