Σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο οι ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις πυραύλων (SMF) ολοκλήρωσαν των εκσυγχρονισμό των αυτοματοποιημένων συστημάτων ασφαλείας σε εννέα από τις σημαντικότερες βάσεις πυραύλων τους ώστε να ελαχιστοποιηθεί η απειλή πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων.

«Ο εκσυγχρονισμός περιλαμβάνει την αναβάθμιση της προειδοποίησης  επιτήρησης,  των αισθητήρων ανίχνευσης, καθώς και τα ολοκληρωμένα συστήματα ελέγχου πυρκαγιάς και δικτύων παροχής ενέργειας,” καταλήγει ο εκπρόσωπος της ρωσική διοίκησης πυραύλων συνταγματάρχης Vadim Koval .

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι  η αυτοματοποιημένη ασφάλεια στις ρωσικές βάσεις παρέχεται από έξι διαφορετικά συστήματα, κατασκευασμένα από την ρωσική βιομηχανία.

Εκτός από τον εκσυγχρονισμό των  συστημάτων,  η διοίκηση θεσμοθέτησε νέους κανόνες εμπλοκής , εκπαίδευσε το στρατιωτικό προσωπικό ασφαλείας στις   βάσεις  αλλά και στους κινητούς φορείς των διηπειρωτικών πυραύλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από «ανοιχτές πηγές», η διοίκηση διηπειρωτικών πυραύλων έχει υπό την διοίκηση της,  58 σιλό με πυραύλους SS-18 Satan , 160 κινητούς φορείς  Topol-(SS-25 Sickle), 50 σιλό και   18 κινητούς φορείς με πυραύλους Topol-M (SS -27 ) αλλά και 18 κινητούς φορείς με πυραύλους  RS-24 Yars .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr