Οργασμός κατασκευών και αναβαθμίσεων στα πυραυλικά συστήματα κατά σκαφών επιφανείας. Το γαλλικό Ναυτικό άρχισε να παραλαμβάνει την αναβαθμισμένη έκδοση MM40 Block 3C του Exocet, η γερμανική Diehl Defence ανέθεσε στη σουηδική Saab παραγγελία συστημάτων SSM τύπου RBS15 Mk3 για τις 5 νέες κορβέτες Τύπου Κ130 του Γερμανικού Ναυτικού.

Η Υπηρεσία Αμυντικού Υλικού (FMV) της Σουηδίας ανέθεσε σύμβαση για την ανάπτυξη δύο νέων εκδόσεων, με εξαγωγική ονομασία RBS15 Gungnir για το σύστημα και RBS15 Mk4 για το βλήμα.

Η επιλογή του Βλήματος Ναυτικής Κρούσης (Naval Strike Missile: NSM) της νορβηγικής Kongsberg για τα Πλοία Παράκτιας Μάχης (LCS) του Ναυτικού των ΗΠΑ (USN), καθορίζει εν πολλοίς την μελλοντική ισχύ κρούσης του Ναυτικού των ΗΠΑ, ενώ την ίδια στιγμή η Φινλανδία ανακοίνωσε την επιλογή του Gabriel της Ισραηλινής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΙΑΙ).

Το υπουργείο Άμυνας της Ιταλίας διέθεσε την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη και προμήθεια του SSM Teseo (Θησέας) Mk2/E (Evolved: Εξελιγμένο) μακράς ακτίνας δράσης, μιας ριζικής αναβάθμισης του Teseo Mk2/A, όπως αποκαλείται στο Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό (ΜΜΙ) το Otomat Mk2 Block IV της MBDA.

Στην κορυφή της κατηγορίας πάντα το υπερηχητικό Brahmos, συμπαραγωγή Ρωσίας και Ινδίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!