ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Tor-M1: Αυτό είναι το σύστημα αεράμυνας του Ιράν που αναφέρουν ότι κατέρριψε το Boeing (βίντεο)

Tor-M1: Αυτό είναι το σύστημα αεράμυνας του Ιράν που αναφέρουν ότι κατέρριψε το Boeing (βίντεο)

Το σύστημα TOR-M1 είναι Ρωσικής κατασκευής και εντάχθηκε στο ιρανικό οπλοστάσιο το 2007 με 29 μονάδες εκτόξευσης να αγοράζονται έναντι 700εκατ.δολαρίων.

Είναι αυτοκινούμενο ερπυστριοφόρο αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς (SHORAD), παντός καιρού. Το σύστημα ενσωματώνει σε ένα κλωβό τα RADAR έρευνας και εγκλωβισμού, tο σύστημα ελέγχου πυρός καθώς και τον εκτοξευτή βλημάτων.

Αποστολή του συστήματος είναι η παροχή Α/Α προστασίας τακτικών και στρατηγικών στόχων από απειλές αέρος με ικανότητα αντιμετώπισης αφων και βλημάτων σε χαμηλά και μεσαία ύψη.

Το σύστημα έχει ενσωματωμένα το Radar έρευνας με εμβέλεια 25χλμ, το Radar/TV CAMERA εγκλωβισμού με εμβέλεια 25χλμ και το σύστημα εκτόξευσης με δύο POD των (4) τεσσάρων βλημάτων έκαστο.

Η εμβέλεια των πυραύλων φτάνει τα 12χλμ και το ύψος αναχαίτισης τα 6χλμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.