Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

9 πυροβολαρχίες με 36 συστήματα του ισραηλινού ρουκετοβόλου PULS αγοράζει η Ελλάδα!

Αντί 700 εκατ. Ευρώ!

9 πυροβολαρχίες με 36 συστήματα του ισραηλινού ρουκετοβόλου PULS αγοράζει η Ελλάδα!

9 πυροβολαρχίες με 36 συστήματα του ισραηλινού ρουκετοβόλου PULS της Elbit αγοράζει η Ελλάδα έναντι 700 εκατ. ευρώ.

Η έγκριση του προγράμματος από την  επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων της Βουλής ανοίγει τον δρόμο για την συμβασιοποίηση του προγράμματος που θα υλοποιήσει μέρος της περίφημης «Ασπίδας του Αχιλλέα» και του «κλειδώματος» του Αιγαίου με πυραυλικά συστήματα όπως ανέφερε πριν λίγες ημέρες ο Ν.Δένδιας.

Μαζί με τους εκτοξευτές θα υπάρχει στο πρόγραμμα και προμήθεια πυρομαχικών όπως ρουκέτες Accular 122 mm με βεληνεκές έως 35 χιλιόμετρα, Accular 160 mm που φτάνουν τα 40 χιλιόμετρα, τακτικών βαλλιστικών πυραύλων μακρού βεληνεκούς Predator Hawk μέγιστου βεληνεκούς 300 χιλιομέτρων, πυραύλων EXTRA βεληνεκούς 150 χιλιομέτρων καθώς και αιρούμενων πυρομαχικών SkyStriker για κρούση ακριβείας άνω των 250 χιλιομέτρων ενώ μπορούν να εκτοξεύσουν και νορβηγικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους NSM!

Το σημαντικό στο σύστημα είναι ότι οι ρουκέτες είναι εναλλασσόμενες σε ατρακτίδια που μπορούν να δημιουργήσουν συνδυασμούς ανάλογα της αποστολής που θα φέρουν.

Με τις πυροβολαρχίες PULS (Precise & Universal Launching System) θα απλωθεί ένα «δίχτυ» προστασίας του ελλαδικού χώρου, ενώ μέσω των κέντρων διεύθυνσης πυρός που θα φέρουν θα μπορούν να λαμβάνουν δεδομένα όχι μόνο από drone αλλά και από F-16, Rafale και F-35.

Το ισραηλινό πρόγραμμα προτάχθηκε έναντι της αναβάθμισης 24 εκτοξευτών MLRS που μαζί με νέες ρουκέτες θα ξεπερνούσε το 1 δισ. δολάρια σύμφωνα με αναφορές αν και οι πληροφορίες θέλουν η αμερικανική πλευρά θα έρθει με νέα προσφορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.