Hellfire R9-X: Η «βόμβα νίντζα» που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για «χειρουργικά» χτυπήματα (βίντεο)

Hellfire R9-X: Η «βόμβα νίντζα» που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για «χειρουργικά» χτυπήματα (βίντεο)

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά τη «βόμβα νίντζα», η οποία έχει λεπίδες από χάλυβα για να καταστρέφει στόχους.

Για αύξηση της χρήσης της «βόμβας νίντζα» (ninja bomb) με την κωδική ονομασία Hellfire R9-X από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατά τις τελευταίες εβδομάδες, κάνουν λόγο αναφορές από τη Μέση Ανατολή.

Η τελευταία αναφορά για χρήση του συγκεκριμένου όπλου, ήρθε από την εφημερίδα «Jerusalem Post», η οποία σε ρεπορτάζ της αποκάλυψε πως ένας πύραυλος R9-X έπληξε τη Δευτέρα ένα μικρό, λευκό φορτηγό, σκοτώνοντας αρκετά άτομα κοντά στο Αζάζ, στη βόρεια Συρία.

Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης Islamic World News, παρουσιάζουν υποτίθεται ό,τι έμεινε μετά την επίθεση.

Αν και λίγα είναι γνωστά για την επίθεση της Δευτέρας, η «Jerusalem Post» σημείωσε ότι στις πρώτες αναφορές ταυτοποιήθηκε ένα από τα θύματα της επίθεσης, ως ο Σουτζά’α Μοχάμαντ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες γεννήθηκε το 1987. Μέλη των Λευκών Κρανών παρατηρήθηκαν να μαζεύουν τμήματα του πτώματος, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Παρά το όνομά της, η λεγόμενη «βόμβα νίντζα» δεν είναι εξοπλισμένη με εκρηκτικά, αλλά περιέχει έξι πλάκες από χάλυβα, που μοιάζουν με σπαθιά και έχουν την ικανότητα να κόβουν ό,τι βρεθεί μπροστά τους. Ο πύραυλος ακριβείας μειώνει επίσης τις παράπλευρες απώλειες, γεγονός που ίσως μπορεί να εξηγεί την αυξημένη χρήση του στη Μέση Ανατολή.

«Όσο λιγότερο θανατηφόρο είναι το όπλο τόσο μικρότερη είναι η περιοχή που εκτίθεται σε κίνδυνο, ακόμα κι αν το όπλο δεν καταφέρει να καθοδηγηθεί σωστά» εξήγησε ο συνταξιούχος στρατιωτικός, Γκρεγκ Μπάγκγουελ, πρώην αναπληρωτής διοικητής της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «The Telegraph» τον περασμένο μήνα.

«Καθώς περιορίζεται ο φάκελος [περιορίζονται οι παράπλευρες απώλειες], υπάρχει ο πειρασμός να πυροβολήσετε σε μια κατάσταση που αλλιώς δεν θα μπορούσατε, αν είχατε ένα πιο θανατηφόρο όπλο» πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.