Το  Ναυτικό  των ΗΠΑ πρόκειται να προμηθεύσει περισσότερους από 400 πυραύλους επιφανείας-επιφανείας, στις γερμανικές ‘Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ την 29η Μαρτίου  το Ναυτικό των ΗΠΑ έχει αναθέσει σύμβαση αξίας 344 εκατομμυρίων δολαρίων στη γερμανική εταιρεία RAMSYS για την κατασκευή 445 κατευθυνόμενων πυραύλων RAM Block 2 MK-44 Mod 4 αναφέρει η ιστοσελίδα limitofadvance.wordpress.com .

Το πυραυλικό σύστημα κατευθυνόμενων πυραύλων αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στα πλαίσια του κοινού Διεθνούς Προγράμματος Συνεργασίας, μεταξύ των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Ο πύραυλος RAM έχει σχεδιαστεί για την προσβολή πολλαπλών στόχων επιφανείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σύμβαση πρόκειται να χρηματοδοτηθεί κατά 100% από τη Γερμανία. Η χρηματοδότηση της σύμβασης δεν πρόκειται να λήξει στο τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους. Κατά τη στιγμή της σύναψης πρόκειται να παραδοθεί χρηματοδότηση αξίας 1,35 εκ. δολ.

Η επίβλεψη της σύμβασης εκπονήθηκε από τη Διοίκηση Ναυτικών Συστημάτων στην Ουάσιγκτον, η οποία είναι αποτέλεσμα διεθνούς συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Περίπου το 50% του έργου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Τουσόν, της Αριζόνα, με βοήθεια από τις εγκαταστάσεις στο Aover της Μασαχουσέτης και στο Rocket center  της Δυτικής Βιτρζίνιας. Το υπόλοιπο έργο θα πραγματοποιηθεί στο Otobrun της Γερμανίας. Η ολοκλήρωση της σύμβασης αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2019.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr