Τα δημοσιεύματα που υποστήριζαν πως η Τουρκία θα στείλει πίσω στη χώρα τους τους Ρώσους ειδικούς για τους S-400 διέψευσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας.

«Η επιστροφή των Ρώσων τεχνικών εμπειρογνωμόνων που βρίσκονται στην Τουρκία σε σχέση με το συμβόλαιο των S-400 θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το προηγούμενο εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» δήλωσε η εκπρόσωπος του οργανισμού αμυντικής συνεργασίας, Valeria Reshetnikova, στο Sputnik.

Το Bloomberg ισχυρίστηκε «η Τουρκία έστειλε Ρώσους εμπειρογνώμονες πίσω» επιχειρώντας να στείλει μηνύματα στον Μπάιντεν πριν ο Αμερικανός πρόεδρος συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τσαβούσογλου: «Απαράδεκτο» να ζητούν από την Τουρκία να εγκαταλείψει τους S-400

Εν τω μεταξύ, «απαράδεκτο» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το γεγονός ότι κάποιες χώρες ζητούν από την Τουρκία να εγκαταλείψει τους S-400 που έχει αγοράσει από την Τουρκία.

«Θα έχουμε πλήρη έλεγχο των συστημάτων S-400. Οι τεχνικοί μας πήγαν στη Ρωσία για να περάσουν από εκπαίδευση, αλλά δεν θα υπάρχουν Ρώσοι στρατιωτικοί ειδικοί στην Τουρκία. Επομένως, είναι απαράδεκτα τα αιτήματα άλλων χωρών να μην χρησιμοποιούμε του S-400» σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, σύμφωνα με το TRT.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!