ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα οι Ρώσοι για το πως θα αντιδράσουν στην παράδοση των πυραύλων cruise Storm Shadow από την Βρετανία στην Ουκρανία

Η Βρετανία έστειλε πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow στην Ουκρανία

Αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα οι Ρώσοι για το πως θα αντιδράσουν στην παράδοση των πυραύλων cruise Storm Shadow από την Βρετανία στην Ουκρανία

Την αντίδραση της Ρωσίας προκάλεσε η αποστολή πυραύλων cruise Storm Shadow από την Βρετανία στην Ουκρανία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πληροφορία αυτή πως «οι ένοπλες δυνάμεις μας θα δώσουν την κατάλληλη απάντηση».

Να θυμίσουμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο προμήθευσε την Ουκρανία με πυραύλους κρουζ Storm Shadow, δίνοντας στις ουκρανικές δυνάμεις μια νέα ικανότητα κρούσης μεγάλου βεληνεκούς πριν από την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων, ανέφεραν στο CNN πολλοί ανώτεροι δυτικοί αξιωματούχοι.

Το Storm Shadow είναι ένας πύραυλος κρουζ μεγάλης εμβέλειας με δυνατότητες stealth, που αναπτύχθηκε από κοινού από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, ο οποίος εκτοξεύεται συνήθως από αέρος.

Με βεληνεκές βολής άνω των 250 χιλιομέτρων ή 155 μιλίων, έχουν μικρότερη εμβέλεια από αυτή των 185 μιλίων των αμερικανικών πυραύλων επιφανείας-επιφανείας ATACMS, που έχει ζητήσει από καιρό η Ουκρανία.

Ποιος πολιτικός αρχηγός, κατά τη γνώμη σας, έδωσε τις πιο πειστικές και ειλικρινείς απαντήσεις στο debate;

  • Κ.Μητσοτάκης (ΝΔ) (9%, 1.989 Votes)
  • Α.Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) (17%, 3.955 Votes)
  • Ν.Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) (2%, 443 Votes)
  • Δ.Κουτσούμπας (ΚΚΕ) (4%, 1.031 Votes)
  • Κ.Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) (22%, 5.078 Votes)
  • Γ.Βαρουφάκης (ΜέΡΑ25) (4%, 905 Votes)
  • Κανένας (38%, 8.872 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (3%, 806 Votes)

Σύνολο ψήφων: 23.079

Loading ... Loading ...

Ουσιαστικά, το Storm Shadow έχει το εύρος να χτυπήσει βαθιά σε ρωσικά εδάφη και στην Ανατολική Ουκρανία.

Ένας δυτικός αξιωματούχος είπε στο CNN ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει λάβει διαβεβαιώσεις από την ουκρανική κυβέρνηση ότι αυτοί οι πύραυλοι θα χρησιμοποιηθούν μόνο εντός ουκρανικού κυρίαρχου εδάφους και όχι εντός της Ρωσίας.

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι έχουν κάνει συχνές δημόσιες δηλώσεις προσδιορίζοντας την Κριμαία ως κυρίαρχο έδαφος της Ουκρανίας, περιγράφοντάς την ως «παράνομα προσαρτημένη».

Ο πύραυλος «είναι μια πραγματική αλλαγή παιχνιδιού από άποψη βεληνεκούς», δήλωσε στο CNN ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ και δίνει στο Κίεβο μια ικανότητα που ζητούσε από την αρχή του πολέμου.

Όπως ανέφερε το CNN, η τρέχουσα μέγιστη εμβέλεια της Ουκρανίας σε όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ είναι περίπου 49 μίλια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ανάπτυξη των πυραύλων έρχεται καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζονται να εξαπολύσουν μια αντεπίθεση με σκοπό την ανακατάληψη εδαφών που ελέγχει το Κρεμλίνο στο ανατολικό και το νότιο τμήμα της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.