
Ο απόστρατος Ουκρανός Αντιστράτηγος Ιγκόρ Ρομανένκο ισχυρίζεται ότι τα ποσοστά αναχαίτισης πυραύλων του συστήματος αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία έχουν μειωθεί από 42% σε 6%, αποδίδοντας τις νέες αναβαθμίσεις των ρωσικών πυραύλων με προηγμένο λογισμικό ελιγμών τερματικής φάσης.
Είπε ότι η Ουκρανία κοινοποίησε τα δεδομένα στην Raytheon για να ξεκινήσει διορθώσεις.
Ήδη προηγούμενο δημοσίευμα των Financial Time sείχε αναφέρει μια παρόμοια πτώση στα ποσοστά αναχαίτισης των ρωσικών βαλλιστικών βλημάτων, με τον Ουκρανό πλέον να επιβεβαιώνει και με ακριβή στοιχεία.
Retired Ukrainian Lt. Gen. Igor Romanenko claims Patriot air defence system missile interception rates in Ukraine have dropped from 42% to 6%, blaming new Russian missile upgrades with advanced maneuvering software.
He said Ukraine shared the data with Raytheon for fixes.
— Clash Report (@clashreport) October 12, 2025
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.