ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

S-300: Το Κίεβο τους ζητά ως πρώτη προτεραιότητα – Σλοβακία τους έστειλε – Ακολουθεί και η Ελλάδα;

Δημοσιεύθηκε η λίστα με τα όπλα που ζητά η Ουκρανία

S-300: Το Κίεβο τους ζητά ως πρώτη προτεραιότητα – Σλοβακία τους έστειλε – Ακολουθεί και η Ελλάδα;

Το αμερικανικό δίκτυο CNN δημοσίευσε αργά το βράδυ της Τετάρτης λίστα των όσων ζήτησε η Ουκρανία από τις ΗΠΑ. 

Το αμερικανικό δίκτυο επικαλείται «δύο πηγές που έχουν γνώση του περιεχομένου». Η λίστα είναι οργανωμένη με βάση τις ανάγκες, ξεκινώντας από τα πιο επείγοντα και καταλήγοντας στα λιγότερο αναγκαία.

Στα υψηλής προτεραιότητας είναι αντιαεροπορικά S300 – τα οποία κατέχει και η Ελλάδα – πύραυλοι stinger κι οι εκτοξευτήρες τους, αντιαρματικά, πυρομαχικά όλων των ειδών, αεροπλάνα, άρματα μάχης και ελικόπτερα, όπως και υψηλής τεχνολογίας drones και τους ανάλογους εκπαιδευτές, έστω να εκπαιδεύσουν από απόσταση. Επίσης ζήτησαν ραντάρ, αντιαεροπορικά αυτόματου ελέγχου, και προστατευτικά σώματος.

Οι ανάγκες σε ρωσικής κατασκευής όπλα είναι μεγάλες διότι σε αυτά είναι εκπαιδευμένος ο ουκρανικός στρατός.

Όσον αφορά τους S-300 εδώ και ημέρες υπάρχει φημολογία ότι η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη σχεδιάζει να τους στείλει στην Ουκρανία, καθώς όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός προσφάτως είναι «περασμένων δεκαετιών». 

Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Κιθ Κέλογκ, όπως σας αποκάλυψε το pronews.gr, πρότεινε στο Κίεβο να πάρει S-300 από Ελλάδα, Σλοβακία και Βουλγαρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χθες έγινε γνωστό ότι Σλοβάκοι έχουν στείλει S-300 στην Ουκρανία και πλέον υπάρχει το ερώτημα εάν θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και η Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.