ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Typhon: Ο αμερικανικός στρατός αναπτύσσει για πρώτη φορά το πυραυλικό σύστημα κοντά στα σύνορα της Κίνας

Ο αμερικανικός Στρατός ενισχύει τις δυνατότητες κρούσης του στην Νοτιοανατολική Ασία

Typhon: Ο αμερικανικός στρατός αναπτύσσει για πρώτη φορά το πυραυλικό σύστημα κοντά στα σύνορα της Κίνας

Το σύστημα πυραύλων Typhon, επίσης γνωστό ως «Mid-Range Capability», έχει τη δυνατότητα να εκτοξεύει πυραύλους κρουζ Tomahawk και πολλαπλών χρήσεων SM-6. Αποτελεί μια εξελιγμένη έκδοση του συστήματος κάθετης εκτόξευσης Mk.41, το οποίο χρησιμοποιείται από τα πολεμικά πλοία του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Το σύστημα Typhon έφτασε στις Φιλιππίνες για να συμμετάσχει σε άσκηση, στέλνοντας παράλληλα ένα «ηχηρό μήνυμα» στην Κίνα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μεταφέρθηκαν ποτέ τμήματα του συστήματος Typhon στο εξωτερικό και χρειάστηκε περισσότερες από 15 ώρες για το μεταγωγικό αεροσκάφος C-17A Globemaster III να πραγματοποιήσει το ταξίδι μήκους άνω των 8.000 μιλίων.

Μια πλήρης συστοιχία Typhon αποτελείται από τέσσερις εκτοξευτές, έναν φορητό σταθμό διοίκησης που βασίζεται σε ρυμουλκούμενο όχημα και άλλα βοηθητικά οχήματα και εξοπλισμό, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό.

Η ανάπτυξη του συγκεκριμένου συστήματος στις Φιλιππίνες, στέλνει το μήνυμα στην Κίνα για τις δυνατότητες κρούσης μεγάλης εμβέλειας του αμερικανικού Στρατού, αλλά και την αμεσότητα με την οποία μπορούν αναναπτύσσονται τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα.

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση από το «Χ» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.