ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Reuters: «Έτσι θα νικήσει η Ρωσία στην Ουκρανία»

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Reuters: «Έτσι θα νικήσει η Ρωσία στην Ουκρανία»

Οι σκληροί χειμώνες βοήθησαν τη Μόσχα να νικήσει πρώτα τον Ναπολέοντα και μετά τον Χίτλερ. Τώρα, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στοιχηματίζει ότι η έλλειψη ενέργειας και η εκτόξευση των τιμών λόγω του κρύου θα αναγκάσουν την Ευρώπη να πιέσει την Ουκρανία για εκεχειρία –με τους όρους της Ρωσίας.

Δύο πηγές που γνωρίζουν πώς σκέφτεται το Κρεμλίνο δηλώνουν στο Reuters ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος που βλέπει η Μόσχα για τη λήξη του πολέμου, δεδομένου ότι το Κίεβο δηλώνει πως δεν διαπραγματεύεται μέχρι την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το σύνολο της επικράτειάς της.

«Έχουμε χρόνο, μπορούμε να περιμένουμε» δήλωσε πηγή που διατηρεί στενή επαφή με τις ρωσικές αρχές, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή δεν είχε την εξουσιοδότηση να μιλήσει στα μέσα.

«Για τους Ευρωπαίους θα είναι δύσκολος χειμώνας. Μπορεί να δούμε διαδηλώσεις, ταραχές. Ορισμένοι ευρωπαίοι ηγέτες μπορεί να ξανασκεφτούν το εάν θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία και να αποφασίσουν ότι ήρθε ώρα για συμφωνία».

Μια δεύτερη πηγή δήλωσε ότι η Μόσχα ήδη βλέπει σημεία εξασθένισης της ευρωπαϊκής ομοψυχίας και θεωρεί πως η πορεία αυτή θα επιταχυνθεί όταν αρχίσουν τα κρύα.

«Η κατάσταση θα είναι δύσκολη αν [ο πόλεμος] κρατήσει μέχρι το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Οπότε υπάρχει ελπίδα ότι [οι Ουκρανοί] θα ζητήσουν ειρήνη» είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τις δηλώσεις δεν υπήρξε σχόλιο του Κρεμλίνου, το οποίο αρνείται ότι χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.