ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρόδος: 67χρονος έπεσε θύμα phishing – Πως του άρπαξαν 49.300 ευρώ

Προσποιούμενος ότι προσφέρει επίδομα ρεύματος κατάφερε να του αποσπάσει τους κωδικούς του e-banking

Ρόδος: 67χρονος έπεσε θύμα phishing – Πως του άρπαξαν 49.300 ευρώ

Από χθες, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για την εξιχνίαση ακόμη μιας υπόθεσης απάτης τύπου phishing με θύμα έναν 67χρονο Ροδίτη.

Την 7η Οκτωβρίου 2022 καταγγέλθηκε από τον 67χρονο ότι την ίδια ημέρα στις 16.00, άγνωστος δράστης του τηλεφώνησε στο τηλέφωνο της επιχείρησής του και προσποιούμενος ότι προσφέρει επίδομα ρεύματος, κατάφερε να του αποσπάσει τους κωδικούς του e-banking του λογαριασμού του στην τράπεζα.

Αμέσως μετά, έκανε πέντε μεταφορές χρημάτων προς πέντε διαφορετικούς λογαριασμούς συνολικού ποσού 49.300 ευρώ!

Οι απάτες του είδους έχουν εξελιχθεί το τελευταίο διάστημα και ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Πιο συγκεκριμένα, δικαιούχοι επιδομάτων Power Pass ή Fuel Pass δέχονται mail, sms ακόμη και τηλεφωνικές κλήσεις από δήθεν λογιστές, εφοριακούς ή υπαλλήλους διαφόρων οργανισμών, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τις περισσότερες πλέον συναλλαγές αλλά και υπηρεσίες, όπως συμπλήρωση αιτήσεων για επιδόματα στο πλαίσιο της στήριξης των πολιτών, να παρέχονται σχεδόν αποκλειστικά ψηφιακά, οι πολίτες θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί σε μηνύματα αλλά και κλήσεις που δέχονται από τρίτους με σκοπό την «δήθεν» εξυπηρέτησή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.