ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρόδος: Στο ειδώλιο 31χρονος για κατοχή και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί τον Φεβρουάριο του 2017 ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Ρόδος: Στο ειδώλιο 31χρονος για κατοχή και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, θα καθίσει στις 7 Νοεμβρίου, ένας 31χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος για κατοχή και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων, του οποίου η παραγωγή συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί τον Φεβρουάριο του 2017 ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, μετά την απολογία του.

Πιστεύετε ότι η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό πρόκειται περί:

  • Επαναλαμβανόμενου βιασμού από τους πελάτες του μαστροπού Η.Μίχου; (7%, 884 Votes)
  • Δράσεις εγκληματικής οργάνωσης εκπόρνευσης ανηλίκου; (17%, 2.220 Votes)
  • Και των δύο (73%, 9.352 Votes)
  • Κανένα από τα δύο (2%, 280 Votes)

Σύνολο ψήφων: 12.736

Loading ... Loading ...

Συνελήφθη την 3η Φεβρουαρίου 2017 από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της παρασχέθηκαν στοιχεία, για χρήστη διαδικτύου στην Ελλάδα, ο οποίος κατείχε και είχε πρόσφορο για διαμοιρασμό, μέσω διαδικτύου, υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Από την άμεση αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε και σε συνεργασία με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, ταυτοποιήθηκαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά ίχνη του συγκεκριμένου χρήστη, σε οικία που διέμενε, στη Ρόδο.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 31χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν πλήθος αρχείων, φωτογραφίες και βίντεο, με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, αρκετά από τα οποία παρουσιάζουν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ενώ ο δράστης συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Μάλιστα τον Οκτώβριο του 2016 οι αστυνομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, με τη βοήθεια της ΜΚΟ Child Rescue Coalition (CRC) διεξήγαγαν επιχείρηση για τον εντοπισμό δραστών για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε πιθανή παραγωγή υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν και δύο άτομα στην Ελλάδα. Για τον Ροδίτη, φέρεται να προέκυψε ότι με τη χρήση προγράμματος διαμοιρασμού αρχείων στο χρονικό διάστημα από 5 Φεβρουαρίου 2016 έως 9 Αυγούστου 2016, με την χρήση 5 διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών είχε κατεβάσει και μοίραζε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Την 3η Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του και εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι που περιείχαν 106 φωτογραφίες και βίντεο με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων αλλά και το πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων «LimeSharePro».

Μετά και την ολοκλήρωση της εργαστηριακής ανάλυσης των πειστηρίων και την αξιολόγηση αυτών αρμοδίως στον 31χρονο αποδίδεται ότι στο διάστημα από 3 Νοεμβρίου 2015 έως 3 Φεβρουαρίου 2017 κατείχε τουλάχιστον 1690 αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ 106 αρχεία φέρεται να αφορούν σε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και ότι προέβη σε αναζήτηση αρχείων παιδικής πορνογραφίας προκειμένου να διαπιστώσει εάν είναι πρόσφορο τέτοιο υλικό στο διαδίκτυο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.