Ρωσική πυραυλική καταιγίδα κατά Ουκρανίας με υπερ-υπερηχητικά όπλα Kinzhal κατά ουκρανικών στόχων

Πάνω από 55 πύραυλοι και δεκάδες drones σε μία ημέρα

Ρωσική πυραυλική καταιγίδα κατά Ουκρανίας με υπερ-υπερηχητικά όπλα Kinzhal κατά ουκρανικών στόχων

Πυραυλική καταιγίδα έπληξε στόχους του ουκρανικού καθεστώτος με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις για ρίχνουν εξαπολύουν ακόμα και δύο υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους Kh-47M2 Kinzhal ταχύτητας 12 Mach εναντίον στρατιωτικών και ενεργειακών στόχων.

Oι Κh-47M2 Kinzhal εξαπολύθηκαν από μαχητικά MiG-31SM. Επίσης εξαπολύθηκαν 40 Kh-101/Kh-555 από στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M.

Τα χτυπήματα φαίνεται ότι είναι μια πρόγευση που θα δεχτούν τα δυτικά φορτία αρμάτων μάχης που από τον επόμενο μήνα ίσως θα ξεκινήσουν να φτάνουν στις ουκρανικές δυνάμεις.

Τα χτυπήματα ήταν κατά σκληρών στόχων της ουκρανικής αμυντικής υποδομής ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι βομβαρδίστηκαν τρεις υποσταθμοί ηλεκτρικού ρεύματος μόνο στην Οδησσό.

Σύμφωνα με την ουκρανική στρατιωτική Διοίκηση, η Ρωσία εξαπέλυσε τουλάχιστον 55 πυραύλους μεταξύ των οποίων:

-Δύο Kh-47M2 Kinzhal
-40 Kh-101/Kh-555,
-9 Kalibr,
-4 Kh-59

Ακόμη στις επιδρομές έλαβαν μέρος και αρκετά drones καμικάζι Geran-2 ή Shahed-131

Μέχρι αυτή την στιγμή υπάρχουν επιβεβαιωμένες ζημιές σε υποδομές ζωτικής σημασίας σε:

Πόλη του Κιέβου
Περιοχή Κιέβου
Περιοχή Οδησσού (Υποσταθμός στην περιοχή Mayakov)
Περιοχή της Οδησσού (Υποσταθμός στην περιοχή Malinovsky)
Περιοχή Οδησσού (Υποσταθμός SS 110/35/6 kV “Chumka”)
Περιοχή Zaporozhye
Περιοχή Νικολάεφ
Περιοχή Dnepropetrovsk
Περιοχή Βίννιτσας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα αποτελέσματα όπως όλα δείχνουν θα είναι καταστροφικά για την Ουκρανία καθώς όπως φαίνεται η ρωσική πολεμική μηχανή μόνο να παράγει όλο και περισσότερο στρατιωτικό υλικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.