ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Σήμερα πλήξαμε μαζικά τους χώρους συγκέντρωσης των ουκρανικών εφεδρειών και των Δυτικών μισθοφόρων»

«Καταστρέψαμε δεκάδες αποθήκες δυτικού οπλισμού και πυρομαχικών»

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Σήμερα πλήξαμε μαζικά τους χώρους συγκέντρωσης των ουκρανικών εφεδρειών και των Δυτικών μισθοφόρων»

Η ρωσική Αεροπορία και το Ναυτικό εξαπέλυσαν μαζικές πυραυλικές επιθέσεις σε δεκάδες περιοχές της Ουκρανίας πλήττοντας ουκρανικές εφεδρείες, ξένους μισθοφόρους και στρατιωτικές αποθήκες και οι ρωσικές δυνάμεις προκάλεσαν πολύ βαριές απώλειες στους Ουκρανούς σε όλα τα μέτωπα κατά την διάρκεια των σημερινών συγκρούσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν μαζικές επιθέσεις με όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας από θάλασσα και αέρα σε χώρους συγκέντρωσης εφεδρειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και ξένων μισθοφόρων, καθώς και σε αποθήκες πυρομαχικών, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμός ξένης παραγωγής», ανέφερε το υπουργείο.

«Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι χτυπήθηκαν, και ο αντικειμενικός σκοπός των πληγμάτων επετεύχθη», τόνισε το υπουργείο Άμυνας .

Αναφέρθηκε εκτενώς και στις επιχειρήσεις σε όλα τα μέτωπα.

Έτσι, στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Zaporizhia και Donetsk, ο ουκρανικός Στρατός συνέχισε τις ανεπιτυχείς επιθετικές ενέργειες και υπέστη σημαντικές απώλειες.

Στην «προεξοχή» του Vremevsky, στην περιοχή της Makarovka, οι αμυνόμενες μονάδες της Oμάδας Δυνάμεων Vostok απέκρουσαν τις επιθέσεις δύο μηχανοκίνητων ταγμάτων πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας , καταστρέφοντας τέσσερα τανκς και επτά ΤΟΜΑ.

Οι επιθέσεις δύο ουκρανικών ταγμάτων αποκρούστηκαν κοντά στην Prechistovka όπου έχασαν πέντε άρματα μάχης και πέντε ΤΟΜΑ.

Στην περιοχή της Rovnopol, του Levadny τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν πέντε εχθρικά άρματα μάχης.

Σε μόλις μία ημέρα, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk και Zaporozhye ανήλθαν σε περισσότερους από 800 στρατιωτικούς, 20 άρματα μάχης, 15 ΤΟΜΑ, δύο αμερικανικά συστήματα πυροβολικού M777, Msta-B και κατστράφηκε ένας εκτοξευτής πολλαπλών ρουκετών Grad.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ από τις 4 Ιουνίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χάσει περίπου 7,5 χιλιάδες στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν μόνο στη γραμμή επαφής, χωρίς να υπολογίζονται οι στρατιώτες που σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων.

Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, η Νότια Ομάδα Δυνάμεων απέκρουσε επίσης επιτυχώς ουκρανικές επιθέσεις, εξουδετερώνοντας τουλάχιστον 205 Ουκρανούς στρατιώτες, δύο ΤΟΜΑ, επτά οχήματα, καθώς και αποθήκες πυρομαχικών του 45ου Τάγματος Πυροβολικού και της 57ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού. των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Στην κατεύθυνση του Kupyansk, μονάδες της Δυτικής Ομάδας των ρωσικών δυνάμεων σταμάτησαν τις επιθέσεις τριών ουκρανικών ομάδων δολιοφθοράς και επιθετικής αναγνώρισης.

https://twitter.com/200_zoka/status/1668718642123485184

Εκεί οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περίπου 30 στρατιώτες, ένα ΤΟΜΑ, δύο οχήματα, ένα αμερικανικό αυτοκινούμενο πυροβόλο M109 Paladin και ένα πολωνικό Krab.

Στην κατεύθυνση Krasnolimansky, η Ομάδα του Κέντρου εξουδετέρωσε περίπου 60 Ουκρανούς στρατιώτες, ένα ΤΟΜΑ, δύο φορτηγά, ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο όπλο Gvozdika, ένα οβιδοβόλο D-20 και ένα  σύστημα Grad.

Και στην κατεύθυνση της Kherson, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε περίπου 50 άτομα, εννέα οχήματα και αυτοκινούμενα πυροβόλα Acacia.

Οι Ρώσοι λένε πως καθημερινά οι Ουκρανοί χάνουν περίπου 30 ΤΟΜΑ. Ισως είναι υπερβολικό ίσως όχι…

Πολλοί οικισμοί στην γραμμή επαφής τους επόμενους μήνες θα αλλάξουν χέρια πολύ συχνά.

Πολλοί από αυτούς είναι αδύνατον να διατηρηθούν καθώς βρίσκονται σε χαμηλό έδαφος και σε απροστάτευτο περιβάλλον.

Η ουσία όμως είναι πως όποιος ξεκινάει την αντεπίθεση είναι και αυτός που έχει το άγχος του χρόνου…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.