ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Στην Μαριούπολη πολεμάμε εναντίον ξένων δυνάμεων – Ακούσαμε 6 τουλάχιστον διαφορετικές γλώσσες»

«Κρύβονται μέσα στο Azovstal»

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Στην Μαριούπολη πολεμάμε εναντίον ξένων δυνάμεων – Ακούσαμε 6 τουλάχιστον διαφορετικές γλώσσες»

Στη Μαριούπολη, βρίσκεται ένας σημαντικός αριθμός ξένων μισθοφόρων που προέρχεται από τουλάχιστον έξι χώρες όπως ανακοίνωσε o επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Τα αποτελέσματα των ραδιοφωνικών υποκλοπών δείχνουν ότι, εκτός από τους Ναζί από το τάγμα Αζόφ και τα υπολείμματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων , υπάρχει σημαντικός αριθμός ξένων μισθοφόρων στις κατεχόμενες περιοχές της πόλης. Οι ραδιοφωνικές συνομιλίες, εκτός από τα ουκρανικά και τα ρωσικά, διεξάγονται σε άλλες έξι, κυρίως ευρωπαϊκές, ξένες γλώσσες», είπε ο Κονασένκοφ.

Ο υποστράτηγος τόνισε επίσης ότι η πόλη θα απελευθερωθεί από τα στρατεύματα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και τις μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την προηγούμενη μέρα έγινε γνωστό ότι στη Μαριούπολη βρέθηκαν ίχνη ξένων μισθοφόρων . Αυτά τα σημάδια αποκαλύφθηκαν ως μέρος των σαρώσεων από τον τσετσένικο στρατό των αστικών περιοχών στις οποίες βρισκόταν προηγουμένως ο ουκρανικός στρατός.

Αυτό εξηγεί την ιδιαίτερη ανησυχία των Δυτικών καθώς φοβούνται σύλληψη και αιχμαλωσία στελεχών τους τα οποία αυτή την στιγμή έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο βιομηχανικό συγκρότημα Azovstal.

Ρωσικοί λογαριασμοί στο Twitter, υποστηρίζουν ότι αιχμαλωτίστηκε στην Μαριούπολη κατά την μάχη του εργοστασίου Azovstal ο «τριάστερος» Αμερικανός στρατηγός Roger L.Clutier Jr, ο οποίος συντόνιζε την ουκρανική αντίσταση.

O συγκεκριμένος ήταν επικεφαλής των Αμερικανών εκπαιδευτών στο εκπαιδευτικό κέντρο του Yavoriv κοντά στο Λβιβ, το οποίο ισοπεδώθηκε από τους Ρώσους πριν τρεις εβδομάδες.

Να σημειώσουμε ότι τα αμερικανικά ΜΜΕ διαψεύδουν το γεγονός. 

Kάτι τέτοιο οι Ρώσοι θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν υπέρ τους και να παρουσιάσουν τον πραγματικό ρόλο των Δυτικών για την έναρξη αυτής της πολεμικής κρίσης και μένει να φανεί εν τέλει αν έχουν δίκιο ή όχι.

Σημειώνεται ότι ο Έντουαρντ Μπασούριν, εκπρόσωπος της λαϊκής πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ – DPR, ανακοίνωσε ότι οι κύριες μάχες στο κεντρικό τμήμα της Μαριούπολης είχαν ολοκληρωθεί . 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετακινήθηκαν στο λιμάνι της πόλης και στο έδαφος της βιομηχανικής ζώνης ‘Azovstal’.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.