ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Χτυπήσαμε το ουκρανικό αρχηγείο του νοτίου τομέα στην Οδησσό» – Αναφορές για πολλούς νεκρούς Ουκρανούς αξιωματικούς

«Πυραυλική επίθεση χτύπησε το διοικητήριο των Ουκρανών»

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Χτυπήσαμε το ουκρανικό αρχηγείο του νοτίου τομέα στην Οδησσό» – Αναφορές για πολλούς νεκρούς Ουκρανούς αξιωματικούς

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι έπληξε το αρχηγείο διοίκησης της νότιας ομάδας του ουκρανικού στρατού, η οποία εδρεύει στο λιμάνι της Οδησσού, όπου η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι μια πυραυλική επίθεση σκότωσε τρία άτομα, αναφέρει το Reuters .

 «Το αρχηγείο της επιχειρησιακής διοίκησης της νότιας ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας χτυπήθηκε από την αεροπορία, τις πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε από δύο πυραύλους τύπου Iskander ενώ οι πρώτες αναφορές μιλούν για 13 στελέχη της SBU και αξιωματικούς του τακτικού στρατού ενώ ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες που θέλουν να είναι ανάμεσα στα θύματα και αρκετά μέλη χωρών του ΝΑΤΟ να είναι νεκρά.

Η Οδησσός υπήρξε συχνός στόχος των ρωσικών δυνάμεων στον περισσότερο από δύο χρόνια πόλεμο κατά της Ουκρανίας, με πολλές επιθέσεις να έχουν στόχο τις λιμενικές εγκαταστάσεις της πόλης.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση, αλλά είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βελτιώνουν τις θέσεις τους σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου.

Οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν ότι κτίρια κατοικιών και μη στρατιωτικές υποδομές υπέστησαν ζημιές στην Οδησσό σε μια νυχτερινή επίθεση, ενώ η νότια στρατιωτική διοίκηση στην Ουκρανία δήλωσε ότι χτυπήθηκαν διοικητικά και οικιστικά κτίρια, ιατρικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η Οδησσός γίνεται συχνά στόχος των ρωσικών δυνάμεων στον πόλεμο που διαρκεί περισσότερο από δύο χρόνια, με πολλές επιθέσεις να έχουν στόχο τις λιμενικές εγκαταστάσεις της πόλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι, χθες Τρίτη 30 Απριλίου 2024, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το λεγόμενο «Κάστρο του Χάρι Πότερ», μια έπαυλη πρώην πολιτικού, στην Οδησσό, με βόμβες διασποράς. Από την επίθεση, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.