Ρουκετοβόλα και επαναφορά Α/Κ πυροβόλων για την Ολλανδία: «Τρέχουν» να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους

Νέο πρόγραμμα 3,5 δισ. δολαρίων

Ρουκετοβόλα και επαναφορά Α/Κ πυροβόλων για την Ολλανδία: «Τρέχουν» να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας θα επενδύσει έως 3,5 δισεκ. ευρώ σε στρατιωτικές προμήθειες, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, αλλάζοντας την πολιτική του μετά τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Έπειτα από χρόνια μείωσης των δαπανών, οι ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις θα αγοράσουν από το 2003 ως το 2006 ένα σύστημα ρουκετών πυροβολικού (με πιο πιθανό το HIMARS) και θα επαναφέρουν από την αποθήκευση 10 πυροβόλα Pzh2000 έναντι έως 1 δισεκ. ευρώ.

Η Ολλανδία θα αγοράσει επίσης ένα κινητό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας έναντι έως 2,5 δισεκ. ευρώ, αναφέρει σε επιστολή του προς το κοινοβούλιο ο υφυπουργός Άμυνας Κριστόφ φαν ντερ Μάατ.

 «Ο πόλεμος στην ευρωπαϊκή ήπειρο υπογραμμίζει την ανάγκη να είμαστε ικανοί να δράσουμε σε όλο το φάσμα της βίας», υπογραμμίζει.

Η Ολλανδία δεν διαθέτει ρουκέτες πυροβολικού από το 2004, όταν περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό είχαν οδηγήσει στην πώληση του συστήματος  MLRS στη Φινλανδία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το νέο σύστημα κινητής αντιαεροπορικής άμυνας έχει στόχο να βελτιώσει την άμυνα έναντι απειλών από εχθρικά ελικόπτερα, αεροσκάφη, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και πυραύλους κρούζ, ανέφερε ο Φαν ντερ Μάατ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.