ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ελληνικό αυτοκινούμενο ρουκετοβόλο RM-70 καταστρέφεται στην Ουκρανία; – Είναι τσεχικό ή ελληνικό;

Ρωσικό αιωρούμενο πυρομαχικό Lancet καταστρέφει το όχημα - Η κυβέρνηση είχε στείλει δώρο στο Κίεβο 20.000 ρουκέτες

Ελληνικό αυτοκινούμενο ρουκετοβόλο RM-70 καταστρέφεται στην Ουκρανία; – Είναι τσεχικό ή ελληνικό;

Βορά του αιωρούμενου πυρομαχικού Lancet έγινε ένα αυτοκινούμενο ρουκετοβόλο τύπου RM-70 στην Ουκρανία και το ερώτημα είναι αν είναι τσέχικο ή ελληνικό!

Η επίσημη αναφορά είναι ότι πρόκειται για τσέχικης κατασκευής (όχι και προέλευσης) ρουκετοβόλο τύπου RM-70 στην περιοχή της Αβντϊικα.

Εδώ όμως θα σημειώσουμε ότι ρουκετοβόλα του τύπου έχουν μόνο η Ελλάδα και η Τσεχία.

Το ερώτημα τίθεται καθώς όπως η ίδια η κυβέρνηση έχει παραδεχτεί ότι έχει αποστείλει 20.000 ρουκέτες από τα αποθέματα του ΕΣ στο Κίεβο ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι έχουν αποσταλεί και εκτοξευτές (για 16 ρουκετοβόλα από τον χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝ).

Αν ισχύει αυτό θα σημάνει ότι είναι ορισμένοι αποφασισμένοι να μειώσουν την ισχύ των μονάδων στα νησιά , ή όπως έγινε η ανταλλαγή των ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 από Μ-113 (όχι Marder).

Τα RM-70 αποτελούν την αιχμή των τουρκικών απαιτήσεων για αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι είχαν απομείνει 115 ρουκετοβόλα από ένα σύνολο 150 συστημάτων.

Απόλυτα έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στα ελληνικά νησιά πλέον είναι πολύ λιγότερα από 115 συστήματα που να υπηρετούν στις μονάδες.

Οι Τούρκοι ζητάνε ειδικά αυτά να αποσυρθούν από τα νησιά.

Απαιτεί την απομάκρυνση των βαρέων όπλων (πυροβολικό και άρματα μάχης) και ειδικότερα των ρουκετοβόλων RM-70 οπωσδήποτε.

Είναι ρουκετοβόλα των 122 χλστ. με ακτίνα δράσης περί τα 22 χλμ. τα οποία μπορούν να κονιορτοποιήσουν οποιαδήποτε αποβατική δύναμη, αλλά και να πλήξουν και συγκεντρώσεις στρατευμάτων στην μικρασιατική ακτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ρουκετοβόλα RM-70 αυτά είχαν παραληφθεί από τα αποθέματα του ανατολικογερμανικού Στρατού το 1993 , είναι ρωσικής σχεδίασης (τα γνωστά BM-21, αλλά σε άλλη πλατφόρμα) και κατασκευάστηκαν στην τότε Τσεχοσλοβακία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.