Σ.Λαβρόφ: «Περιμένουμε στρατιώτες της Δύσης να πολεμήσουν εναντίον μας στην Ουκρανία ως… μισθοφόροι» (upd)

«Αυτοί θα χειρίζονται τα δυτικά άρματα μάχης»

Σ.Λαβρόφ: «Περιμένουμε στρατιώτες της Δύσης να πολεμήσουν εναντίον μας στην Ουκρανία ως… μισθοφόροι» (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 11:08):

«Δεν αποκλείω στον πόλεμο στην Ουκρανία να συμμετάσχουν και στρατιώτες της Δύσης» δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος πρόσθεσε ότι όσο πιο ισχυρά όπλα δίνει η Δύση στην Ουκρανία τόσο αυτή θα απωθείται πιο μακριά από τα ρωσικά σύνορα.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «δεν θα πρέπει να αποκλείεται μαζί με τον στρατιωτικό εξοπλισμό που δίνει η Δύση στο Κίεβο, να διαθέσει και πληρώματα μάχης, τα οποία ωστόσο θα παρουσιάζονταν ως μισθοφόροι».

Επί της ουσίας είναι η πρώτη φορά που η Μόσχα παραδέχεται δημοσίως κάτι που έχει αποκαλύψει το pronews.gr εδώ και αρκετό καιρό, ότι στην Ουκρανία χρησιμοποιείται κανονικό δυτικό στρατιωτικό προσωπικό υπό το πρόσχημα ότι πρόκειται για «μισθοφόρους».

Στην ουσία πρόκειται για στρατιωτικούς που υποτίθεται παραιτούνται από τους στρατούς στους οποίους συμμετέχουν για να μην υπάρχει επίσημη εμπλοκή και εν συνεχεία πάνε να πολεμήσουν ως… «εθελοντές» κατά των Ρώσων.

Έτσι εξηγείται το πως χρησιμοποιήθηκαν τα δυτικά οπλικά συστήματα τόσο ικανοποιητικά κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Φυσικά μία τέτοια εξέλιξη σημαίνει πλήρης κλιμάκωση του πολέμου Ρωσίας-Δύσης ο οποίος μετατρέπεται σε Γ’ ΠΠ με την διαφορά ότι δεν έχει κηρυχθεί. Αν κηρυχθεί τότε θα συμμετάσχουν άλλου είδους όπλα στην σύγκρουση και δεν θα υπάρχει μέρος για κανέναν όπου θα μπορεί να κρυφτεί.

«Εάν τώρα προσπαθούμε να μετακινήσουμε το πυροβολικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε απόσταση που δεν θα αποτελεί απειλή για τα εδάφη μας, τότε όσο περισσότερα όπλα μεγάλης εμβέλειας παρέχονται στο Κίεβο, τόσο περισσότερο θα πρέπει να μετακινηθούν από τα εδάφη που αποτελούν μέρος της χώρας μας» είπε σε συνέντευξη του στη ρωσική τηλεόραση ο Lavrov.

Πρέπει το τέλος του πολέμου να έχει ποιοτικά αποτελέσματα για τους Ρώσους

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι ψεύδονται όσοι λένε πως η Ρωσία δεν θέλει να διαπραγματευτεί.

«Η διπλωματία μας συνεχώς ασχολείται με το να προσπαθεί να εξηγήσει τι συμβαίνει, να απαντά στα ψέματα και ειδικά σε αυτά που λέγονται σχετικά με την άρνηση μας να διαπραγματευτούμε.

Όλοι θέλουν να τελειώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά αυτό που έχει σημασία δεν είναι ο χρόνος, αλλά η ποιότητα των αποτελεσμάτων που θα παρέχουμε για τους ανθρώπους μας, για εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν να είναι μέρος της ρωσικής κουλτούρας και στους οποίους, η χούντα του Κιέβου με τη στήριξη της Δύσης εδώ και πολλά χρόνια τους στερούσε οτιδήποτε ρωσικό» τόνισε ο Lavrov.

Δεν άφησαν το Κίεβο να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις

«Όσο πιο αποτελεσματικά εξηγούμε τι συμβαίνει από τη σκοπιά των γεωπολιτικών παιχνιδιών, πιθανότατα τόσο πιο γρήγορα θα ωριμάσει στον κόσμο η κατανόηση ότι αυτό πρέπει να τελειώσει.

Και αυτό πρέπει να τελειώσει μόνο αν παρατηρήσουμε το τέλος της επίμονης και πεισματικής γραμμής της Δύσης που καθοδηγείται από τις ΗΠΑ.

Όλο αυτό δεν θα τελειώσει αν δεν θεωρήσουν ότι οι όποιες απειλές κατά της ηγεμονίας τους, έχουν εξαλειφθεί» είπε ο Lavrov, επισημαίνοντας πως σε αυτό το στάδιο, ενεργούμε με τον ίδιο τρόπο που υποστηρίζουν και οι Δυτικοί συνάδελφοι μας: πρέπει να υπάρξει νίκη στο πεδίο της μάχης.

«Αυτή είναι η φόρμουλα τους, αυτοί ήταν που αρνήθηκαν να διαπραγματευτούν, που πίεσαν το καθεστώς του Κιέβου να αποσυρθεί από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και πότε, στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, όταν υπήρχε η ευκαιρία να τερματίσουμε τη σύγκρουση με πολιτικούς όρους» υπογράμμισε ο Lavrov.

Σύμφωνα με τον Lavrov, η Ρωσία εξήγησε τα πάντα στη Δύση εδώ και καιρό για τις σκέψεις και τις ανησυχίες της για την Ουκρανία, πριν προχωρήσει στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

«Η Δύση αντέδρασε αρνητικά και καταδίκασε. Αλλά η πλειοψηφία των αναπτυσσόμενων κρατών είπε ότι είναι ουδέτερη. Σεβαστείτε την ουδετερότητα τους. Η Δύση χωρίς υπερβολές, καθημερινά στέλνει μηνύματα μέσω των πρεσβευτών της σε όλες τις χώρες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής με την προτροπή: μην δεχθείτε ρωσικές αντιπροσωπείες, καταδικάστε, συμμετάσχετε στις κυρώσεις» υπογράμμισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

«Πρώτα απ’ όλα, από τις πραγματικότητες που κατοχυρώνονται στη νομοθεσία μας, στο Σύνταγμά μας. Τέσσερα νέα εδάφη – δύο λαϊκές δημοκρατίες, δύο περιφέρειες – εντάχθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία ως αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Εδώ, κατά τη γνώμη μου, δεν προκύπτουν ερωτήματα», τόνισε.

 «Το γεγονός ότι η Δύση δεν μπορεί να ηρεμήσει και, όπως στα διαβόητα παραμύθια, αναλώνεται όλο και περισσότερο στη γνωστή ουσία, κατά τη γνώμη μου, αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στην επιχείρηση».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, η κλιμάκωση της σύγκρουσης αυξάνεται σαν χιονοστιβάδα – «όλα ξεκίνησαν με [παραδόσεις] κάποιων κρανών για τον ουκρανικό στρατό, στη συνέχεια εμφανίστηκαν τα φορητά όπλα, και τώρα ήδη μιλούν για αεροπλάνα.»

«Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ορκίζεται ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, αλλά ο Σολτς είναι επίσης γνωστός για την ικανότητά του να αλλάζει τη θέση του αρκετά γρήγορα», σημείωσε ο Λαβρόφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 «Τότε, δεν είναι καθόλου μόνος του εκεί. Είπε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα πάει ποτέ σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και η υπουργός Εξωτερικών του, η κ. [Ανναλένα] Μπέρμποκ, είπε: “Είμαστε ήδη σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και το κάνουμε όλοι μαζί”», δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.