ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ανατολική Ουκρανία, τέλος: Ξεκινά η ρωσική προέλαση προς Χάρκοβο και Οδησσό με 85.000 στρατιώτες

«Σα να κτύπησαν με πυρηνικό όπλο»: Δείτε τα αποτελέσματα βολής ρωσικού υπερ-υπερηχητικού βλήματος Kinzhal στην Ουκρανία

Ανατολική Ουκρανία, τέλος: Ξεκινά η ρωσική προέλαση προς Χάρκοβο και Οδησσό με 85.000 στρατιώτες

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν μεγάλη υπόγεια ουκρανική αποθήκη με όπλα και πυρομαχικά κάνοντας χρήση του υπερ-υπερηχητικού βλήματος Kinzhal το οποίο με ταχύτητα 12.000 χλμ. την ώρα, δηλαδή 10 φορές μεγαλύτερη από του ήχου, χρησιμοποιήθηκε για να καταστρέψει την υπόγεια αποθήκη που βρίσκονταν σε βάθος 136 μέτρων.

Την ίδια στιγμή τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν και έχουν φτάσει 5 χλμ. από το κέντρο της τελευταία οχυρής ουκρανικής θέσης στο Lysichansk, το οποίο όταν καταληφθεί θα σημάνει και την κατάληψη της διοικητικής περιφέρειας του Λουγκάνσγκ σε ποσοστό 100%.

Με τον ταυτόχρονο έλεγχο της έτερης ρωσόφωνης περιφέρειας του Ντονέτσκ, απελευθερώνονται συνολικά 80.000 Ρώσοι στρατιώτες που εν συνεχεία περίπου 50.000 από αυτούς θα διατεθούν στο Χάρκοβο και άλλες 35.000 στην Οδησσό.

Οι τελευταίοι θα ενωθούν με τις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις σε Νικολάεφ και Χερσώνα και θα επιχειρήσουν την κατάληψη του στρατηγικού λιμανιού της Μαύρης Θάλασσας.

Σε ότι αφορά την βολή του Kinzhal τα αποτελέσματα της έκρηξης δεν είναι τυχαία: Η κινητική ενέργεια που αποκτά ένα αντικείμενο λόγω της υψηλής ταχύτητας είναι… massive και μπορεί να συγκριθεί με αυτήν μίας μικρής πυρηνικής βόμβας δηλαδή ενός τακτικού πυρηνικού όπλου.

Η μεταφορική κινητική ενέργεια ενός σώματος στη Κλασική Μηχανική ισούται με:

Αυτό σημαίνει πως το μέγεθος της ταχύτητας τετραγωνίζεται και αποκτά πολύ μεγαλύτερη σημασία από την μάζα του βλήματος.

Oι ρωσικές και συμμαχικές τους δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Zolote, όπως μετέδωσε πρώτο στον Ελλάδα το pronews.gr καταλαμβάνοντας τον έναν οικισμό μετά τον άλλον, φτάνοντας στο προάστιο του Lysichansk απέχοντας μόλις 5 χλμ. [πλέον από το κέντρο της πόλης.

Το Lysichansk δεν είναι τυχαία πόλη: Είναι ίσως η πλέον οχυρωμένη τοποθεσία στην Ουκρανία αυτή την στιγμή με πέντε γραμμές άμυνας, εκ των οποίων οι τρεις έχουν ήδη διαρρηχθεί μετά την θυελλώδη ρωσική επίθεση.

Οι ρωσικές δυνάμεις με το διακριτικό κλήσης “Ο” καθώς και οι εθελοντές της Wagner κατέλαβαν τους οικισμούς Mirnaya Dolina, Podlesnaya, Loskutovka, Volcheyarovka, Pidlisne, Rai-Oleksandrivka, Loskutivka, Vovchoyarivka, Ustynivka.

Επί της ουσίας δεν υπάρχει ουκρανικός άξονας αντίστασης παρά μόνο πολιορκημένοι και εγκλωβισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες.

Οι Ρώσοι μιλούν για 2.000 εγκλωβισμένους Ουκρανούς στον θύλακα Ζολότε-Χιρσκ και ανάμεσά τους υπάρχουν και 1.200 Βρετανοί (το pronews.gr επανειλημμένα έχει θίξει το γεγονός ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των ουκρανικών δυνάμεων αποτελείται από Δυτικούς μισθοφόρους) και περίπου 4-5.000 στο Lysichansk.

Νωρίτερα, ο ρωσικός Στρατός πήρε τον έλεγχο του τελευταίου και μοναδικού οδικού άξονα Artemovsk-Seversk-Lysichansk αποκλείοντας τους Ουκρανούς από οποιαδήποτε οδό ανεφοδιασμού.

Η επέκταση του προγεφυρώματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας νοτιοανατολικά του Lisichansk φέρνει τον έλεγχο της Toshkovka όσο και των οικισμών Chikhirovo και Klokolovo. Μετά το Ντόνμπας θα ακολουθήσουν Χάρκοβο και Οδησσός.

Το Χάρκοβο έχει συναισθηματική αξία για τους Ρώσους και σίγουρα δίνει στρατηγικό βάθος έναντι του Κιέβου αλλά η πόλη με την ατόφια στρατηγική αξία είναι η Οδησσός καθώς η κατάληψή της θα σήμαινε την ενοποίηση όλων των ρωσικών εδαφών (εδαφών που έχουν πλειοψηφικό πληθυσμό εθνικά Ρώσων κατοίκων) μέχρι την Υπερδνειστερία.

Ταυτόχρονα θα απέκλειε την Ουκρανία από την Μαύρη Θάλασσα και θα μπορούσε η Ρωσία να θέσει σε απόσταση βολής τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Το ηθικό των Ουκρανών είναι κυριολεκτικά στα τάρταρα και μονάδες της 57ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εγκαταλείπουν τις άμυνές τους κοντά στο Lysychansk.

Έχουν αφήσει πίσω τους βαρύ δυτικό οπλισμό ενώ σημειώνεται πως μερικές ημέρες πριν είχε καταστραφεί ο σταθμός διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Dnipropetrovsk, όπου βρίσκονταν 57 στρατηγοί και αξιωματικοί του ουκρανικού Στρατού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε ένα άλλο tweet από τα απίστευτα αποτελέσματα της προσβολής του Kinzhal

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.