ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Σε παραγωγή τίθεται το Ελληνικό τεθωρακισμένο όχημα «Οπλίτης»

Χώρα του ΝΑΤΟ θέλει να προμηθευτεί 700 μονάδες

Σε παραγωγή τίθεται το Ελληνικό τεθωρακισμένο όχημα «Οπλίτης»

Ο Οπλίτης (Hoplite) είναι ένα ελληνικό τεθωρακισμένο όχημα που έκανε την εμφάνισή του πριν από δύο χρόνια.

Ένα όχημα πολλαπλού ρόλου που έχει τη δυνατότητα να αλλάζει χαρακτήρα σε ελάχιστα λεπτά και να μετατρέπεται από όχημα μεταφοράς προσωπικού σε… πυροσβεστικό, κ.ο.κ.

Το συγκεκριμένο εξελίχτηκε και κατασκευάστηκε στην Θεσσαλονίκη από την εταιρεία EODH, η οποία δραστηριοποιείται για περισσότερα από 20 χρόνια στο χώρο της άμυνας και της τεχνολογίας.

Μάλιστα η εν λόγω, είναι αυτή που κατασκευάζει τη θωράκιση για άρματα μάχης Leopard και για τέσσερις χώρες όπως Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία και Νορβηγία.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πολλές προσπάθειες από την EODH, αναφορικά με τον Οπλίτη προκειμένου να παραχθεί και να προμηθεύσει στρατούς του NATO ανά τον κόσμο.

Μάλιστα το όχημα έχει παρουσιαστεί και δοκιμαστεί από τον Eλληνικό Στρατό, έχει λάβει πολύ ψηλή βαθμολογία αλλά δεν έχει προχωρήσει η συμφωνία για να προμηθευτεί ο Ελληνικός Στρατός με αυτό.

Παρ’ όλο αυτά, η ελληνική εταιρεία ετοιμάζεται εντός του έτους να προχωρήσει σε συμφωνία με χώρα του NATO (προς τα τέλη του 2023), προκειμένου να την προμηθεύσει με 700 μονάδες. Το ερώτημα είναι πού θα γίνει η παραγωγή, δηλαδή στην Ελλάδα ή στη χώρα που θα το παραγγείλει.

Σκοπός των ανθρώπων της EODH είναι να παραχθούν όλα τα οχήματα στην Θεσσαλονίκη ή έστω τα 300 από τα 700 που κατά πάσα πιθανότητα θα κατασκευαστούν.

Να σημειώσουμε πως το ελληνικό όχημα εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο 6.7 λίτρων που αποδίδει 300 ίππους και παράγει 1.100 Nm ροπή.

Η αυτονομία του ξεπερνά τα 700 χιλιόμετρα καθώς η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ φτάνει τα 300 λίτρα. Η σχεδίαση του είναι τέτοια για να μπορεί να λειτουργεί σε θερμοκρασίες από -23°C έως +49 °C.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 Το ενδιαφέρον για τον Οπλίτη δεν σταματά μόνο στην πώληση σε Ελλάδα ή άλλες χώρες καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για τα δικαιώματά του και μάλιστα όχι από μία αλλά από δύο ευρωπαϊκές χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.