ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Seawise Giant: Το μεγαλύτερο πλοίο που φτιάχτηκε ποτέ – Έχει μήκος όσο τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου (φώτο-βίντεο)

Κατασκευάστηκε από την εταιρεία Sumitomo Heavy Industries στην Ιαπωνία το 1979

Seawise Giant: Το μεγαλύτερο πλοίο που φτιάχτηκε ποτέ – Έχει μήκος όσο τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου (φώτο-βίντεο)

Αδιαμφισβήτητα, το Seawise Giant, αποτελεί έναν πραγματικό γίγαντα των θαλασσών, καθώς έχει μήκος όσο περίπου τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φτάνει τα 458,46 μέτρα, δηλαδή 15 μέτρα πιο μακρύ από το Empire State Building, ενώ το βάρος του έφτανε τους 657.000 τόνους.

Φυσικά αποτελεί και το πιο βαρύ πλοίο της ιστορίας, το οποίο με το μέγεθος και τον όγκο του ήταν αδύνατο να περάσει από τις διώρυγες του Σουέζ ή του Παναμά.

Το Seawise Giant κατασκευάστηκε από την εταιρεία Sumitomo Heavy Industries στην Ιαπωνία το 1979.

Χρειάστηκαν συνολικά πέντε χρόνια προκειμένου να ολοκληρωθεί το τεράστιο πλοίο και να μπορέσει να ξεκινήσει τα πρώτα του ταξίδια. Ωστόσο, το 1988 βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Ιράν-Ιράκ. ...

Για καλή του τύχη αυτό έγινε στα ρηχά νερά, κι έτσι το πλοίο διασώθηκε και επανακατασκευάστηκε. Στη συνέχεια άλλαξε αρκετούς ιδιοκτήτες, αλλά και ονόματα.

Το είδαμε ως Happy Giant, Jahre Viking, Knock Nevis, καθώς και Mont. το τελευταίο του ταξίδι έγινε το 2009, ενώ στη συνέχεια καταστράφηκε. Κατάφερε, όμως, στη σύντομη ζωή του να σπάσει κάθε ρεκόρ ναυπηγικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.