Σφοδρές μάχες στο Ντονμπάς – Βαριά χτυπήματα κατά των Ουκρανών από το ρωσικό πυροβολικό (βίντεο)

Ρωσικό Smerch διέλυσε με ρουκέτες διασποράς ουκρανικό S-300

Σφοδρές μάχες στο Ντονμπάς – Βαριά χτυπήματα κατά των Ουκρανών από το ρωσικό πυροβολικό (βίντεο)

Την ώρα που οι Ουκρανοί συνεχίζουν να δέχονται κομβόι με δυτικά όπλα (πιο πρόσφατο απόκτημά τους το αμερικανικό τεθωρακισμένο M777), τα προηγούμενα δύο 24ωρα παρατηρήθηκε κλιμάκωση των μαχών σε περιοχές-κλειδιά του Ντονμπάς.

Οι σφοδρότερες συγκρούσεις λαμβάνουν χωρα στη Ποπάσνα.

Τι αναφέρει αναλυτικά το ρωσικό ΥΠΑΜ:

«Καταστράφηκε με βολές ρουκετών και αυτοκινούμενου πυροβολικού το κέντρο Διοίκησης της 24ης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην Ποπάσνα ( ή Ποπάσναγια) με αποτέλεσμα τον θάνατο 790 στρατιωτών της Ουκρανίας, καθώς και παραστρατιωτικών οργανώσεων».

Και πράγματι, η ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς συνεχίζεται με αργούς μεν αλλά σταθερούς ρυθμούς.

Ρωσικός στρατός και δυνάμεις των ρωσόφωνων αυτονομιστών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ εκκαθαρίζουν πόρτα-πόρτα τις πόλεις και τα χωριά του Ντονμπάς.

Τι παραδέχονται οι Ουκρανοί:

«Σφοδρές μάχες διεξάγονται στην περιοχή Popasnaya το τελευταίο 48ωρο. Ο ρωσικός Στρατός σφυροκοπεί τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές με ότι έχει: πυροβολικό, MLRS, Αεροπορία. Το ρωσικό πυροβολικό και η Αεροπορία βομβαρδίζει ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου από Temirovka μέχρι Huliapole. Κοντά στο Sivierodonetsk η Ρωσία κατέλαβε τη Voevodovka, ανοίγοντας τον δρόμο για την στρατηγικής σημασίας πόλη του Severodonetsk στα νότια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.