ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε Χμελνίτσκι, Λβιβ, Μικολάγεφ & Ζιτομίρ – 80 νεκροί Πολωνοί μισθοφόροι στην Κονσταντινόβκα

«Μετράμε τις απώλειες στο Μικολάγεφ»

Ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε Χμελνίτσκι, Λβιβ, Μικολάγεφ & Ζιτομίρ – 80 νεκροί Πολωνοί μισθοφόροι στην Κονσταντινόβκα

Η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις με πυραύλους σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας, και από το έδαφος της Λευκορωσίας, όπως ισχυρίζονται οι Ουκρανοί.

Επιθέσεις καταγράφηκαν στις περιοχές Χμελνίτσκι, Λβιβ, Μικολάγεφ, Ζιτομίρ και Τσερνίχιβ, όπως και στην Κονσταντινόβκα στο Ντονέτσκ όπου και σκοτώθηκαν 80 Πολωνοί μισθοφόροι.

Στο Λβιβ χτυπήθηκε για άλλη μία φορά κέντρο εκπαίδευσης μισθοφόρων, οι Ουκρανοί επιχειρούν να αποκρύψουν τις απώλειες.

Με πυρά πυροβολικού χτυπήθηκε παράλληλα η περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ.

Ωστόσο, η περιφέρεια Μικολάγεφ, στη νότια Ουκρανία, ανέφερε ότι δέχθηκε την πιο σφοδρή επίθεση.

«Η έκταση της ζημιάς και των πιθανών απωλειών βρίσκονται ακόμη υπό αποτίμηση», δήλωσε εκπρόσωπος της διοίκησης.

Ρωσικές πηγές πάντως αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν γύρω στους 300 Ουκρανούς και καταστράφηκε μεγάλη ποσότητα βαρέως οπλισμού.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ως πρώτο στόχο τους την Λισιτσάνσκ, η οποία βρίσκεται στην άλλη όχθη του ποταμού Σεβέρσκι Ντονέτς από την πόλη Σεβεροντονέτσκ, από την οποία οι δυνάμεις του Κιέβου έλαβαν χθες εντολή να αποσυρθούν έπειτα από εβδομάδες σφοδρών μαχών.

Με την πτώση της Λισιτσάνσκ, Κραματόρσκ και Σλαβιάνσκ θα μπορούν να στοχοποιηθούν άμεσα χωρίς να υπάρχει άλλο κώλυμα που να εμποδίζει τις ρωσικές δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.