ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Την… «κινέζα» έκανε η Δανή πρωθυπουργός μετά τις αποκαλύψεις για κατασκοπεία σε βάρος Γερμανίας & Γαλλίας

Την… «κινέζα» έκανε η Δανή πρωθυπουργός μετά τις αποκαλύψεις για κατασκοπεία σε βάρος Γερμανίας & Γαλλίας

Δεν υπάρχει ανάγκη αποκατάστασης των σχέσεων με τη Γαλλία και τη Γερμανία, διαβεβαίωσε η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέττε Φρεντέρικσεν, λέγοντας πως με τους Ευρωπαίους συμμάχους «υπάρχει καλός διάλογος», μετά τις αποκαλύψεις περί κατασκοπείας των ΗΠΑ μέσω των υποθαλάσσιων καλωδίων της σκανδιναβικής χώρας.

Στην πρώτη δημόσια δήλωσή της σχετικά με το θέμα, μετά τη δημοσίευση των σχετικών πληροφοριών στον Τύπο την Κυριακή το βράδυ, η επικεφαλής της δανέζικης κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα.

Όμως, ως γενική αρχή, «δεν πρέπει να υπάρχει συστηματική παρακολούθηση των συμμάχων», τόνισε η Μέτε Φρεντέρικσεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο μιας συνεδρίασης του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με μια έρευνα του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου της Δανίας Danmarks Radio (DR), που δημοσιεύτηκε την Κυριακή το βράδυ, μαζί με διάφορα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, η Ουάσινγκτον χρησιμοποιούσε τουλάχιστον έως το 2014 το δίκτυο υποβρύχιων καλωδίων της Δανίας για να παρακολουθεί τις επικοινωνίες τεσσάρων χωρών (Γερμανίας, Σουηδίας, Νορβηγίας, Γαλλίας) και μεταξύ αυτών και της Άνγκελα Μέρκελ.

Το Παρίσι, το Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κάλεσαν τη Δευτέρα τις ΗΠΑ και τη Δανία για να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με τις καταγγελίες.

Ερωτηθείσα σχετικά με τη δυσφορία αυτή, η Φρεντέρικσεν επιχείρησε να την υποβαθμίσει.

«Έχουμε έναν καλό διάλογο», είπε σε δημοσιογράφους η επικεφαλής της δανέζικης κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν πιστεύω ότι είναι σωστό να λέει κανείς ότι πρέπει να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις με τη Γαλλία ή τη Γερμανία. Έχουμε έναν συνεχή διάλογο, και στον τομέα των υπηρεσιών πληροφοριών», επισήμανε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.