ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μυστική συνάντηση… κατασκόπων στην Σιγκαπούρη

Από περίπου 25 διαφορετικές Υπηρεσίες

Μυστική συνάντηση… κατασκόπων στην Σιγκαπούρη

Σε μυστική συνάντηση στη Σιγκαπούρη φέρεται να συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα ανώτεροι Αξιωματούχοι περίπου 25 Υπηρεσιών Πληροφοριών από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.

Η συνάντηση φέρεται να έλαβε χώρα παράλληλα με τον Διάλογο Shangri-La, μια διάσκεψη υψηλού επιπέδου για την Ασφάλεια και τις Πληροφορίες που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Σιγκαπούρη. Το Συνέδριο, επικεντρωμένο σε θέματα Ασφάλειας και Πληροφοριών στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, διοργανώνεται από το 2002 από το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IISS – International Institute for Strategic Studies), μια δεξαμενή σκέψης με έδρα το Λονδίνο.

Στον διάλογο Shangri-La συμμετέχουν συνήθως Υπουργοί Άμυνας μεγάλων Δυτικών δυνάμεων και περιφερειακών Ασιατικών δυνάμεων, μαζί με εκπροσώπους Ασφάλειας και Πληροφοριών από τα συμμετέχοντα έθνη. Ωστόσο, δεν έχει αναφερθεί ποτέ στο παρελθόν η ύπαρξη χωριστής συνάντησης κεκλεισμένων των θυρών Αξιωματούχων Πληροφοριών. Πηγές, ισχυρίστηκαν ότι μια τέτοια συνάντηση έλαβε χώρα μεταξύ 2 και 4 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις πηγές, η συνάντηση οργανώθηκε διακριτικά από την Κυβέρνηση της Σιγκαπούρης και πραγματοποιήθηκε σε ξεχωριστό χώρο παράλληλα με τη Σύνοδο Κορυφής για την Ασφάλεια. Αυτός ο τύπος συνάντησης πραγματοποιείται ετησίως εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά προηγουμένως δεν είχε αποκαλυφθεί. Η μυστική συνάντηση πιστεύεται ότι περιλάμβανε εκπροσώπους από περίπου δύο δωδεκάδες μεγάλες Υπηρεσίες Πληροφοριών από χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα και η Ινδία.

Η κοινότητα των Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών εκπροσωπήθηκε από την Avril Haines, την Διευθύντρια Εθνικών Πληροφοριών των ΗΠΑ,  σύμφωνα με τις πηγές.

Οι πηγές δεν ανέφεραν εάν η ρωσική κοινότητα Πληροφοριών συμμετείχε στην εκδήλωση. Όταν ρωτήθηκε για την υποτιθέμενη μυστική συνάντηση, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Σιγκαπούρης είπε ότι οι συμμετέχοντες στο Διάλογο Shangri-La περιλάμβαναν «Ανώτατους Αξιωματούχους από Υπηρεσίες Πληροφοριών», οι οποίοι «βρίσκουν επίσης την ευκαιρία να συναντήσουν τους ομολόγους τους». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Άμυνας της Σιγκαπούρης «μπορεί να διευκολύνει ορισμένες από αυτές τις διμερείς ή πολυμερείς συναντήσεις», επειδή «οι συμμετέχοντες θεώρησαν επωφελείς τέτοιες συναντήσεις στο περιθώριο της [κύριας εκδήλωσης]».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.