ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στη Μάλτα θα μεταβεί αύριο ο Νίκος Δένδιας – Θα συναντηθεί με τον ΥΠΕΞ Ίαν Μποργκ

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του ΥΠΕΞ στη Βαλέτα μετά τον Φεβρουάριο του 2020

Στη Μάλτα θα μεταβεί αύριο ο Νίκος Δένδιας – Θα συναντηθεί με τον ΥΠΕΞ Ίαν Μποργκ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει αύριο Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, επίσκεψη στη Βαλέτα όπου θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας Ίαν Μποργκ (Ian Borg).

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, ενώ αναμένεται να προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο στις 12:30.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Μάλτας ‘Ανγκλου Φαρούτζια (Anglu Farrugia).

Kατά την παραμονή του στη Βαλέτα, θα γίνει δεκτός και από τον πρόεδρο της χώρας Τζορτζ Βέλλα (George Vella).

Οι συζητήσεις του υπουργού Εξωτερικών αναμένεται να καλύψουν ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως οι προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, η συνεργασία των δύο χωρών στην ΕΕ και το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

Επιπλέον, οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν και σε διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς και εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στη Βαλέτα. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στην Αθήνα του τότε υπουργού Εξωτερικών της χώρας Εβαρίστ Μπαρτόλο (Evarist Bartolo), τον Σεπτέμβριο του 2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.