ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο Κίεβο ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ – «Δώρο» οικονομική ενίσχυση και νέα αντιαεροπορικά όπλα

«Μαζί είμαστε πιο ισχυροί και θα πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα»

Στο Κίεβο ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ – «Δώρο» οικονομική ενίσχυση και νέα αντιαεροπορικά όπλα

Στο Κίεβο μετέβη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η άφιξή του αποτυπώθηκε σε βίντεο που δημοσίευσε ο Ζελένσκι στο Telegram. Είναι η πρώτη φορά που ο Σούνακ επισκέπτεται την Ουκρανία, από τότε που έγινε πρωθυπουργός.

«Από τις πρώτες ημέρες του πολέμου η Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξαν πολύ ισχυροί σύμμαχοι. Σήμερα συζητήσαμε τα πιο σημαντικά θέματα για τις χώρες μας και για την παγκόσμια ασφάλεια. Μαζί θα είμαστε ισχυρότεροι και θα επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα» έγραψε.

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Σούνακ. «Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Ουκρανία για την πρώτη του επίσκεψη στο Κίεβο προκειμένου να συναντήσει τον πρόεδρο Ζελένσκι και να επιβεβαιώσει τη συνεχή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου» δήλωσε εκπρόσωπος.

«Η Βρετανία γνωρίζει τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για την ελευθερία», έγραψε ο Σούνακ στο Twitter. «Είμαστε μαζί σας σε όλη την πορεία».

Πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του πως η Βρετανία θα χορηγήσει ένα νέο πακέτο 50 εκατ. λιρών που περιλαμβάνει αντιαεροπορικά όπλα και τεχνολογία όπως ραντάρ για την αντιμετώπιση επιθέσεων με drones. Η Βρετανία ανέφερε επίσης ότι θα αυξήσει την εκπαίδευση που παρέχει στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

«Ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας καταφέρνουν να απωθούν τις ρωσικές δυνάμεις επί του εδάφους, οι άμαχοι βομβαρδίζονται βάναυσα από αέρος», ανέφερε στη δήλωσή του ο Σούνακ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Παρέχουμε σήμερα νέα αντιαεροπορική άμυνα, περιλαμβανομένων αντιαεροπορικών όπλων, ραντάρ και εξοπλισμού κατά των drones και αυξάνοντας την ανθρωπιστική υποστήριξη για τον ψυχρό, δύσκολο χειμώνα μπροστά μας», επισημαίνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.