ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών η ΜΚΟ «Χαμόγελο του Παιδιού» λόγω των οικονομικών της στοιχείων (βίντεο)

Τα οικονομικά δεδομένα του «Χαμόγελου του Παιδιού» που φτάνουν τα 10 - 14 εκατ. ευρώ το χρόνο

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών η ΜΚΟ «Χαμόγελο του Παιδιού» λόγω των οικονομικών της στοιχείων (βίντεο)

Οι ελληνικές ελεγκτικές Αρχές, έπειτα από τις αποκαλύψεις που έγιναν για τη ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», ξεκινούν νέο γύρο ελέγχων σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις που εισπράττουν μεγάλα ποσά.

Σκοπός τους είναι να αποκατασταθεί σταδιακά η εμπιστοσύνη των πολιτών στους οργανισμούς αυτούς, μετά τις αποκαλύψεις των δικαστικών και αστυνομικών αρχών για τα οικονομικά σκάνδαλα στην «Κιβωτό του Κόσμου» και τις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών από τους παιδαγωγούς.

Οι έρευνες, θα ξεκινήσουν από τις μεγάλες ΜΚΟ, σωματεία και ιδρύματα που βοηθούν παιδιά, όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλο, τα οικονομικά δεδομένα του «Χαμόγελου του Παιδιού» που φτάνουν τα 10 – 14 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, καθώς και τα σημαντικά πλεονάσματα ύψους 6 εκατ. ευρώ, όπως και κάποια δείγματα ελλιπούς διαχείρισης των ακινήτων που είχαν δοθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού» πριν από χρόνια ήταν αυτά που έκαναν «απαραίτητο» τον έλεγχο της ΜΚΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ανέφεραν πηγές της έρευνας, στην περίπτωση του «Χαμόγελου» υπάρχει η υποσημείωση ότι η ΜΚΟ δημοσιοποιεί όλα τα δεδομένα από τις δραστηριότητές της και επιδιώκει την πλήρη διαφάνεια, σε αντίθεση με όσα συνέβαιναν στη ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.