Τι μεταδίδει σύμβουλος του Β.Ζελένσκι

Απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του, σύμφωνα με κορυφαίο σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου, ο Βαλέρι Γκερασίμοφ, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.

Καμία επιβεβαίωση δεν έχει υπάρξει από ρωσικής πλευράς και φαίνεται τώρα ότι μετά τον τραυματισμό του στο ουκρανικό μέτωπο τώρα ζει την αποπομπή του!

Σύμφωνα με ένα από τα πιο κοντινά πρόσωπα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον Ολεξίι Αρεστόβιτς, αποπέμφθηκε και ο Γκερασίμοφ, ύστερα από σειρά εκκαθαρίσεων στις υψηλόβαθμες θέσεις του ρωσικού στρατού.

Μιλώντας ο Αρέστοβιτς στον αντιφρονούντα του καθεστώτος Πούτν Ρώσο δικηγόρο και πολιτικό Μαρκ Φέιγκιν στο YouTube, δήλωσε τα εξής: «Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γκερασίμοφ έχει τεθεί de facto σε αναστολή. Είναι θέμα χρόνου να αποφασιστεί εάν θα του δοθεί χρόνος να βελτιώσει την κατάσταση».

«Ο διοικητής του πρώτου στρατού αρμάτων μάχης, αντιστράτηγος Σεργκέι Κισέλ, συνελήφθη και απολύθηκε μετά την ήττα του κοντά στο Χάρκοβο» πρόσθεσε ο Αρεστόβιτς.

Δύο ακόμη διοικητές του στρατού απολύθηκαν λόγω σημαντικών απωλειών στο πεδίο της μάχης, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στην κονωνική πλατφόρμα Telegram από όπου έγινε, επίσης, γνωστό ότι παύθηκε από τα καθήκοντά του ο διοικητής του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχουν, δε, αναφορές ότι τραυματίστηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία όταν ο Πούτιν του ζήτησε να δει απτά αποτελέματα στο θέμα της κυριαρχίας.

TAGS: