Σημειώστε μια ημερομηνία: Μάρτιος 2027...

Συλλήψεις μελών οργάνωσης στη Βραζιλία που χρηματοδοτείται από τη Χεζμπολάχ

Σχεδίαζαν χτυπήματα

Συλλήψεις μελών οργάνωσης στη Βραζιλία που χρηματοδοτείται από τη Χεζμπολάχ

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε σήμερα δύο μέλη μιας οργάνωσης που πιστεύεται ότι χρηματοδοτείται από τη Χεζμπολάχ και σχεδίαζε επιθέσεις στη χώρα, επιδιώκοντας παράλληλα να στρατολογήσει Βραζιλιάνους, ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters τρεις πηγές που έχουν γνώση της έρευνας.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία ανέφερε ότι συνελήφθησαν στο Σάο Πάουλο δύο άτομα –τα οποία δεν κατονομάστηκαν– με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Έρευνες διεξήχθησαν επίσης στην Μπραζίλια και την Πολιτεία Μίνας Ζεράις. Στην ανακοίνωση δεν κατονομάζεται η Χεζμπολάχ.

Η σιιτική, λιβανέζικη οργάνωση δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φλάβιο Ντίνο είπε σε μια εκδήλωση στην οποία μετείχε στο Ρίο ντε Τζανέιρο ότι η αστυνομία διεξάγει έρευνες για ένα «τρομοκρατικό δίκτυο που προσπαθούσε να εγκατασταθεί στη Βραζιλία».

 Τον περασμένο μήνα ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας της Βραζιλίας είπαν στο Reuters ότι παρατηρείται αύξηση των αντισημιτικών σχολίων στο διαδίκτυο.

«Παρακολουθούμε με ανησυχία τη σημερινή επιχείρηση της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Η Βραζιλία δεν έχει ιστορικό τρομοκρατίας και ελπίζουμε ότι δεν θα εισαχθεί εδώ η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή», είπε ο Ρικάρντο Μπέρκινστατ, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Εβραϊκής Ομοσπονδίας της Πολιτείας Σάο Πάουλο (FiSESP).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.