ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανία: Όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος στο Βερολίνο – Πολλοί τραυματίες & ένας νεκρός (φώτο-βίντεο) (upd)

Ο οδηγός συνελήφθη

Γερμανία: Όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος στο Βερολίνο – Πολλοί τραυματίες & ένας νεκρός (φώτο-βίντεο) (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 12:15) Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στις αρχές της Γερμανίας, όταν ένα όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στο δυτικό Βερολίνο.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε ενώ τουλάχιστον οκτώ τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους του δυτικού Βερολίνου, την Tauentzienstrasse.

Nωρίτερα η Πυροσβεστική έκανε λόγω για 30 τραυματίες. Αυτόπτης μάρτυς ανέφερε στην τοπική εφημερίδα Berliner Zeitung ότι ο οδηγός του οχήματος είναι ένας νεαρός άνδρας.

Σύμφωνα με τη Bild, αφού ο οδηγός έπεσε στο πλήθος, έκανε πίσω και διήνυσε απόσταση περίπου άλλων 200 μέτρων προτού πέσει με το Renault Twingo σε υποκατάστημα της αλυσίδας αρωματοπωλείων Douglas. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης επιχείρησε αρχικά να απομακρυνθεί τρέχοντας από το σημείο, αλλά φέρονται να τον έπιασαν περαστικοί και να τον παρέδωσαν στην αστυνομία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, ένα μικρό βαν μάρκας Renault έπεσε πάνω στον κόσμο που καθόταν σε καφέ της περιοχής. To όχημα έπεσε πάνω σε μια ομάδα ατόμων που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο της οδού Tauentzien κοντά στη διασταύρωση με την Rankesnstrasse, ενώ παρέσυρε καθίσματα και τραπέζια έξω από μια καφετέρια προτού σφηνωθεί μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω στη βιτρίνα υποκαταστήματος της αλυσίδας αρωματοπωλείων Douglas.

https://twitter.com/eha_deutsch/status/1534467213041745920

Ο οδηγός έχει συλληφθεί και στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ έχει σπεύσει και ελικόπτερο για τη μεταφορά τραυματιών.

To όχημα είναι ένα Renault Clio το οποίο έχει ανέβει στο πεζοδρόμιο, έχει παρασύρει τα τραπεζοκαθίσματα ενός καφέ και έχει εισβάλει στη βιτρίνα εμπορικού καταστήματος.

«Μεγάλη κινητοποίηση αυτή τη στιγμή στην Tauenzienstrasse. Ένας άνδρας φέρεται να έπεσε με αυτοκίνητο σε ομάδα ανθρώπων. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για ατύχημα ή σκόπιμη ενέργεια. Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έχουν συλλάβει στο σημείο τον άνδρα, που φέρεται να οδήγησε το όχημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της στο Twitter η αστυνομία του Βερολίνου.

Το περιστατικό συνέβη έξω από τον ιστορικό ναό Kaiser-Wilhelm κοντά στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου. Στο σημείο έχουν σπεύσει πάνοπλες δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με την εφημερίδα Morgenpost ένα άτομο κείτεται στο έδαφος σκεπασμένο με μπλε κουβέρτα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το περιστατικό το οποίο σημειώθηκε κοντά στο σημείο της φονικής επίθεσης της 19ης Δεκεμβρίου 2016, όταν ο Άνις Άμρι, ένας Τυνήσιος αιτών άσυλο με δεσμούς με ισλαμιστικές οργανώσεις, κατέλαβε ένα φορτηγό, σκότωσε τον οδηγό του και το έριξε πάνω σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 11 ανθρώπους και να τραυματίσει δεκάδες άλλους.

https://twitter.com/JohnBarrowman/status/1534467465249312769

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/Anim908/status/1534468300243144704

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.