ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Συναγερμός» στη Μινεσότα: Εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε αιθανόλη – Εκκενώνονται σπίτια (βίντεο)

Η αιθανόλη είναι μια ιδιαίτερα εύφλεκτη χημική ουσία - Τι προκαλεί η έκθεση σε αυτήν

«Συναγερμός» στη Μινεσότα: Εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε αιθανόλη – Εκκενώνονται σπίτια (βίντεο)

«Συναγερμός» σήμανε στη Μινεσότα των ΗΠΑ όταν ένα τρένο με 22 βαγόνια που μετέφερε εύφλεκτα χημικά εκτροχιάστηκε και έπιασε φωτιά.

Οι κάτοικοι της περιοχής κοντά στο σημείο του ατυχήματος, σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου, κλήθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Συγκεκριμένα, έχουν εκκενωθεί όλα τα σπίτια που βρίσκονται σε απόσταση σχεδόν 1 χιλιομέτρου από τις σιδηροδρομικές γραμμές και το σημείο όπου εκτροχιάστηκε το τρένο, στο Ρέιμοντ της Μινεσότα.

Προς το παρόν, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, σύμφωνα με το γραφείο του τοπικού σερίφη.

https://twitter.com/RebsBrannon/status/1641381785782059013

Με βάση την ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Μινεσότα, ο εκτροχιασμός του τρένου με την αιθανόλη σημειώθηκε περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης ενώ η γενική διευθύντρια της εταιρείας BNSF Railway, μίας από τις μεγαλύτερες με σιδηροδρόμους εμπορευματικών μεταφορών στη Βόρεια Αμερική, δήλωσε ότι μετέφερε μικτό φορτίο.

Όπως γράφει το CNN, το τρένο που εκτροχιάστηκε στη Μινεσότα μετέφερε αιθανόλη και σιρόπι καλαμποκιού, μεταξύ άλλων εμπορευμάτων. Η αιθανόλη είναι μια ιδιαίτερα εύφλεκτη χημική ουσία.

Η έκθεση σε αυτή μπορεί να οδηγήσει σε βήχα, ζάλη, αίσθηση με κάψιμο στα μάτια, υπνηλία και απώλεια των αισθήσεων.

Οι δυνάμεις ασφαλείας και οι εργαζόμενοι του σιδηροδρόμου έχουν σπεύσει στο σημείο ενώ η αστυνομία έχει κλείσει τους γύρω δρόμους, λόγω της αιθανόλης στην ατμόσφαιρα.

Μάχη με τις φλόγες δίνει πλήθος πυροσβεστικών δυνάμεων που έχουν σπεύσει στο σημείο.

Το περιστατικό αυτό εκτροχιασμού τρένου στην Αμερική έρχεται λίγους μήνες μήνες μετά τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας, με επικίνδυνα χημικά, στο Οχάιο.

Στις 3 Φεβρουαρίου, ο εκτροχιασμός στο Ιστ Παλεστάιν, στην πολιτεία Οχάιο, είχε προκαλέσει τεράστια φωτιά και την απομάκρυνση εκατοντάδων ανθρώπων από την περιοχή.

Το τρένο μετέφερε μεταξύ άλλων χλωριούχο βινύλιο, ένα χημικό προϊόν καρκινογόνο και ιδιαίτερα εύφλεκτο που χρησιμοποιείται στην παραγωγή του πλαστικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.