Συναντήθηκαν στο Βερολίνο την Κυριακή

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι συνάντησε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν την Κυριακή στο Βερολίνο και ότι «περισσότερα όπλα και άλλη βοήθεια είναι καθ’ οδόν προς την Ουκρανία».

Ο Κουλέμπα επρόκειτο να ενημερώσει τους υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που συναντήθηκαν στο Βερολίνο την Κυριακή για την κατάσταση στην Ουκρανία και για το πώς η συμμαχία μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω τη χώρα καθώς μάχεται με τις ρωσικές δυνάμεις για 12η εβδομάδα.

«Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε στενά για να διασφαλίσουμε ότι οι εξαγωγές τροφίμων της Ουκρανίας θα φτάνουν στους καταναλωτές στην Αφρική και την Ασία. Ευχαριστούμε τον υπουργό Blinken και τις ΗΠΑ για την ηγεσία και τη συνεχή υποστήριξή τους», έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τον αντίκτυπο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, Νεντ Πράις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο υπουργός μετέφερε λεπτομέρειες σχετικά με την τελευταία δόση της βοήθειας ασφαλείας των ΗΠΑ για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας», είπε ο Πράις.