Συνάντηση Κουλέμπα-Μπλίνκεν και αμερικανική υπόσχεση για αποστολή επιπλέον οπλισμού στην Ουκρανία

Συναντήθηκαν στο Βερολίνο την Κυριακή

Συνάντηση Κουλέμπα-Μπλίνκεν και αμερικανική υπόσχεση για αποστολή επιπλέον οπλισμού στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι συνάντησε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν την Κυριακή στο Βερολίνο και ότι «περισσότερα όπλα και άλλη βοήθεια είναι καθ’ οδόν προς την Ουκρανία».

Ο Κουλέμπα επρόκειτο να ενημερώσει τους υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που συναντήθηκαν στο Βερολίνο την Κυριακή για την κατάσταση στην Ουκρανία και για το πώς η συμμαχία μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω τη χώρα καθώς μάχεται με τις ρωσικές δυνάμεις για 12η εβδομάδα.

«Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε στενά για να διασφαλίσουμε ότι οι εξαγωγές τροφίμων της Ουκρανίας θα φτάνουν στους καταναλωτές στην Αφρική και την Ασία. Ευχαριστούμε τον υπουργό Blinken και τις ΗΠΑ για την ηγεσία και τη συνεχή υποστήριξή τους», έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τον αντίκτυπο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, Νεντ Πράις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο υπουργός μετέφερε λεπτομέρειες σχετικά με την τελευταία δόση της βοήθειας ασφαλείας των ΗΠΑ για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας», είπε ο Πράις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.