ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συνάντηση Τ.Μελόνι με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης (και εκλεκτό της Άγκυρας)

Μίλησαν για όλα τα ζητήματα

Συνάντηση Τ.Μελόνι με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης (και εκλεκτό της Άγκυρας)

Η πρωθυπουργός στην Ιταλία, Τζόρτζια Μελόνι, είχε συνάντηση, σήμερα στη Ρώμη, με τον Πρωθυπουργό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης, Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά και εκλεκτό της Άγκυρας.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η σταθεροποίηση της Λιβύης αποτελεί προτεραιότητα για την χώρα της, τόσο σε ό,τι αφορά την εθνική ασφάλεια όσο και την ενεργειακή διαφοροποίηση. Κύρια θέματα συζήτησης ήταν η οικονομία, η ενέργεια και οι υποδομές.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ανακοινωθέν της ιταλικής κυβέρνησης, συζητήθηκε η ανάγκη να προκηρυχθούν στη Λιβύη προεδρικές και βουλευτικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν, με τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ και του εκπροσώπου τους. Η Ιταλία διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι εκτιμά τις προσπάθειες της Λιβύης σε ό,τι αφορά τις διασώσεις μεταναστών και τον περιορισμό των αναχωρήσεων αλλά, παράλληλα, συμμερίστηκε τις ανησυχίες του Ντμπεϊμπά σχετικά με τη θερινή περίοδο. Κατά την άποψη της επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, πρέπει να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε επίσης η στενή συνεργασία των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα, τόσο σε σχέση με το φυσικό αέριο όσο και το πετρέλαιο, ιδίως με τον αγωγό φυσικού αερίου Green Stream.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπεγράφη, τέλος, δήλωση προθέσεων ανάμεσα στον Ιταλό υπουργό Eσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι και τον ομόλογό του μια συμφωνία ανάμεσα στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΝΙ (Ιταλικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων) Κλάουντιο Ντε Σκάλτσι με τη λιβυκή Εθνική Εταιρία Πετρελαίου για τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.