ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συνεκπαίδευση της ΠΑ με τα ιταλικά Eurofighter: Γιατί δυσκολευτήκαν οι πιλότοι μας

Ασκήσεις πάνω από την Ανδραβίδα

Συνεκπαίδευση της ΠΑ με τα ιταλικά Eurofighter: Γιατί δυσκολευτήκαν οι πιλότοι μας

Την Τετάρτη 05 Απριλίου 2023, διεξήχθη για πρώτη φορά η συνεκπαίδευση με την ονομασία «UNA RAZZA 01-23», η οποία έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Αεροπορικής Βάσης Ανδραβίδας, με την συμμετοχή Αεροπορικών Μονάδων της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Και μπορεί η μαεστρία των Ελλήνων πιλότων να έκανε την ΠΑ να κερδίζει για ακόμα μία φορά εύσημα όμως οι δυσκολίες απέναντι στα ιταλικά μαχητικά ήταν αντικειμενικές καθώς τα Eurofighters έκανα χρήση της ικανότητας supercruise (υπερηχητική πτήση χωρίς μετάκαυση) αλλά και του ισχυρότερου ραντάρ. 

Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην Συνεκπαίδευση με 3 Μαχητικά Αεροσκάφη (Α/Φ) F-16 Block 52+ Advanced, ενώ από πλευράς της Ιταλικής Αεροπορίας (ITAF) συμμετείχαν 2 Μαχητικά Α/Φ Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Η «UNA RAZZA 01-23» εντάσσεται στο ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων και στο πλαίσιο δράσεων που συμφωνήθηκαν κατά τις συνομιλίες που είχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τον Oμόλογό του Chief of Defence Admiral Giuseppe Cavo Dragone, κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στην Ιταλία τον Μάρτιο του 2023 (https://geetha.mil.gr/episkepsi-toy-archigoy-geetha-stin-italia-2).

Κατά την διάρκειά της εκτελέστηκαν ασκήσεις Εναέριας Μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων Α/Φ (Dissimilar Air Combat Training – DACT) με σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια αυξανόμενης δυσκολίας και πολυπλοκότητας, που συνέβαλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της διαλειτουργικότητας και της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.