Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Δ.Λιγνάδη – Καταθέτει γνωστός ηθοποιός

Επόμενοι στη λίστα του δικαστηρίου είναι οι Ελένη Κούρκουλα και Διονύσης Παναγιωτάκης

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Δ.Λιγνάδη – Καταθέτει γνωστός ηθοποιός

Με την κατάθεση γνωστού ηθοποιού – τραγουδιστή που είχε προσέλθει αυτοβούλως στις δικαστικές Αρχές για να καταθέσει μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, συνεχίζεται σήμερα η δίκη του σκηνοθέτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Επόμενοι στη λίστα του δικαστηρίου είναι οι Ελένη Κούρκουλα και Διονύσης Παναγιωτάκης, που είχαν καταθέσει και στην ανάκριση.

Ωστόσο, η παρουσία τους ίσως δεν κριθεί απαραίτητη καθώς είχαν κληθεί να καταθέσουν για συγκεκριμένες ημερομηνίες του Αυγούστου κατά τις οποίες ο Λιγνάδης βρισκόταν μαζί τους στην Ιθάκη, ενώ στη συνέχεια ο μηνυτής είχε αλλάξει την καταγγελία του αναφερόμενος σε μέρες του Ιουλίου, κατά τις οποίες υπέστη τον καταγγελλόμενο βιασμό.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο τραγουδιστής – ηθοποιός που είχε προσέλθει στις 19 Φεβρουαρίου 2021 στην εισαγγελία για να καταθέσει, περιγράφοντας τη σχέση που είχε με το σκηνοθέτη, ανέφερε:

«Γνώρισα τον Δημήτρη Λιγνάδη το 1993 στο Εθνικό Θέατρο, που ήταν και η πρώτη μου δουλειά ως ηθοποιός. Εργαζόταν και εκείνος ως ηθοποιός και κατάλαβα αμέσως ότι προσπαθούσε να με προσεγγίσει. Στενή παρέα δεν κάναμε, απλά βγαίναμε επειδή είχαμε κοινούς γνωστούς, τρώγαμε παρέα και είχαμε πάει στο σπίτι του όπου γνώρισα και τη μητέρα του. Τα επόμενα χρόνια ερχόταν να με δει σε παραστάσεις που έπαιζα».

Σε ερώτηση του εισαγγελέα σχετικά με το εάν ο μάρτυρας είχε δει ποτέ τον Δημήτρη Λιγνάδη να συνοδεύεται από ανήλικους, απάντησε:

«Τα πρώτα χρόνια που τον ήξερα όχι, αργότερα όμως γύρω στο 1999 – 2000 μου ζήτησε να τον βοηθήσω με τα παιδιά που μετείχαν σε θεατρικό όμιλο του Αρσακείου. Έβλεπα λοιπόν ότι διατηρούσε και εξωσχολικές σχέσεις με τα ανήλικα παιδιά του Αρσακείου που διδάσκει. Αυτό γινόταν μετά τις διδακτικές ώρες του σχολείου».

Στη συνέχεια ο μάρτυρας ερωτώμενος για το εάν άκουσε ή έμαθε ποτέ για σεξουαλικές σχέσεις του σκηνοθέτη με ανήλικα, περιέγραψε στον εισαγγελέα ότι υπήρχαν τέτοιες φήμες, οι οποίες μάλιστα είχαν «οργιάσει» όταν ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε μαχαιρωθεί το 2002 από άγνωστο στο σπίτι του.

«Δεν ήξερα κάτι συγκεκριμένο, απλά ακουγόταν πολύ έντονα ότι πράγματι είχε σχέσεις με ανήλικα παιδιά. Θυμάμαι συγκεκριμένα το 2002, όταν πήγαμε να τον δούμε στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν μετά από ένα περιστατικό που είχε μαχαιρωθεί από άγνωστα στο σπίτι του, όλοι λέγαμε μεταξύ μας ότι αυτό πολύ πιθανόν να είχε γίνει από κάποιο αγανακτισμένο πατέρα κάποιον υλικό παιδιού που είχε σχέση.

Επιπλέον θέλω να αναφέρω ότι στις πρόβες που κάνουμε στα θεατρικά έργα που έπαιζε και σκηνοθετούσε και εγώ συμμετείχα ως μουσικοσυνθέτης, συχνά βλέπω να συνοδεύει νερά παιδιά προφανώς ανήλικα τα οποία καθόταν στην πρόβα για ώρες και τον περίμενα. Μετά το περιστατικό με το μαχαίρωμα είχα αρχίσει να αλλάζω διάθεση απέναντι του γιατί είχαν προβληματίσει όλα αυτά που έβλεπα λαμβάνοντας υπόψιν και τος φήμες που κυκλοφορούσαν».

Ο ίδιος μάρτυρας σημείωσε ότι οι σχέσεις του με τον σκηνοθέτη διεκόπησαν το 2006, όταν διαπίστωσε ότι ανήλικος 15-16 ετών είχε ερωτική σχέση μαζί του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το 2006 πολλές φορές μετά τις πρόβες φεύγαμε παρέα αρκετά άτομα μεταξύ των οποίων και ένα παιδί νεαρό το οποίο δεν το ήξερα αλλά στη συνέχεια έμαθα ότι ήταν ανήλικος περίπου 15 – 16 ετών και είχε ερωτική σχέση με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Τότε επειδή ένιωσα μεγάλο αποτροπιασμό αποφάσισα πλέον απομακρυνθώ και να μην έχω καμία επαφή με τον Δημήτρη να δει μέχρι σήμερα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.