ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι Βρετανοί αναφέρουν αριθμούς νεκρών Ρώσων στην Ουκρανία: «Πάνω από 900 των επίλεκτων δυνάμεων»

Χωρίς να επιβεβαιώνεται από πουθενά ο αριθμός

Οι Βρετανοί αναφέρουν αριθμούς νεκρών Ρώσων στην Ουκρανία: «Πάνω από 900 των επίλεκτων δυνάμεων»

Οι Βρετανοί δεν σταματούν να βλέπουν “νεκρούς Ρώσους στρατιώτες” όπως έβλεπαν και 1.000.000 Ουκρανούς να κάνουν αντεπίθεση!

Συμφωνείτε με το περιεχόμενο της ομιλίας του Κ.Καραμανλή κατά της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των υποκλοπών;

  • Ναι (79%, 13.139 Votes)
  • Ίσως ναι (6%, 1.007 Votes)
  • Όχι (10%, 1.741 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 114 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (4%, 682 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.683

Loading ... Loading ...

Σήμερα εμφάνισαν τις εκτιμήσεις τους για τον αριθμό των Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία και αυτές ποικίλουν, αλλά σημασία δεν έχει μόνο ο συνολικός αριθμός των στρατιωτικών που σκοτώθηκαν, αλλά ποιοι συγκεκριμένα σκοτώθηκαν και ποιοι είναι αυτοί, γράφει στο ερευνητικό της ρεπορτάζ η ρωσική υπηρεσία του BBC, η οποία επικαλούμενη Δυτικούς και Ρώσους εμπειρογνώμονες επισημαίνει ότι κατάφερε να τεκμηριώσει ότι η Ρωσία έχασε περισσότερους από 900 άνδρες των επίλεκτων μονάδων, για την εκπαίδευση των οποίων χρειάσθηκαν χρόνια προσπαθειών και δαπάνες εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τόσο Δυτικών όσο και Ρώσων εμπειρογνωμόνων, τα στρατεύματα του ρωσικού στρατού αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτοιμα για να πραγματοποιήσουν επιθετικές ενέργειες! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, στόχοι που συνήθως ανατίθενται στο πεζικό προς επίτευξη έπρεπε να τους υλοποιήσουν τμήματα των ειδικών δυνάμεων, των πεζοναυτών και των αλεξιπτωτιστών.

Τα τμήματα αυτά που κατά παράδοση θεωρούνται οι επίλεκτες μονάδες του ρωσικού στρατού, είχαν αισθητές απώλειες στο διάστημα των έξι μηνών που διαρκεί η επέμβαση στην Ουκρανία. Επίσης σκοτώθηκαν δεκάδες πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, η αντικατάσταση όλων αυτών των ανδρών των επίλεκτων δυνάμεων της Ρωσίας θα είναι προβληματική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της ρωσικής υπηρεσίας του BBC, οι απώλειες των επίλεκτων αυτών μονάδων είναι οι εξής: σκοτώθηκαν 337 πεζοναύτες, 245 άνδρες των ειδικών τμημάτων της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς, 151 άνδρες των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών (GRU), 144 άνδρες που αποτελούσαν δύο επίλεκτα συντάγματα του υπουργείου Εσωτερικών, 67 πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας και 20 άνδρες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας (FSO).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το BBC επισημαίνει ότι τα στοιχεία για τις απώλειες αυτές παρατίθενται με βάση των κατάλογο των επιβεβαιωμένων θανάτων στρατιωτικών, τον οποίο το BBC καταρτίζει σε συνεργασία με τον ιστότοπο Mediazona.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.