Συνωστισμός… πλοίων από Ρωσία, Σουηδία και Δανία γύρω από το σημείο των εκρήξεων των αγωγών Nord Stream

To ΒΒC πραγματοποιούσε «έρευνα» εκεί

Συνωστισμός… πλοίων από Ρωσία, Σουηδία και Δανία γύρω από το σημείο των εκρήξεων των αγωγών Nord Stream

Στα πλαίσια της δυτικής προπαγάνδας το βρετανικό BBC εμφανίζει ειδήσεις όπως την παρουσία ενός ρωσικού πλοίου εφοδιασμού εκεί που πραγματοποιούνται οι… όποιες έρευνες για την ανατίναξη των αγωγών Nord Stream 1 & 2 ως «κλιμάκωση στην Βαλτική».

Μάλιστα το ρωσικό πλοίο το παρουσιάζουν ως… πολεμικό και ενώ στην περιοχή βρίσκονται όντως δύο σουηδικά και ένα δανέζικο πολεμικό πλοίο.

Το BBC βρέθηκε στο πεδίο των εκρήξεων του Nord Stream.

Τη στιγμή που το γνωστό Μέσο βρισκόταν στο σημείο, ένα δανέζικο αεροπλάνο επιτήρησης πετούσε γύρω-γύρω πάνω από τα σημείο των ερευνών. Πίσω και στο πλάι της παραγωγής ξεπρόβαλλαν δύο σουηδικά και ένα δανέζικο πολεμικό πλοίο και μετά εμφανίστηκε ένα ρωσικό πλοίο εφοδιασμού και αγκυροβόλησε κοντά στο σημείο που το επιτελείο του BBC έκανε την έρευνά του.

 «Ανησυχήσαμε δίπλα στον ασύρματο του σκάφους μας, αναρωτώμενοι αν, μετά από τόσες εβδομάδες προσπάθειας να κανονίσουμε με τις αρμόδιες αρχές αποκλειστική πρόσβαση σε αυτό το σημείο της Βαλτικής Θάλασσας, θα μας έδινε εντολή ένα από αυτά τα πολεμικά πλοία να φύγουμε από εκεί.

Βρισκόμασταν ανατολικά του δανέζικου νησιού Bornholm και νότια της σουηδικής ηπειρωτικής χώρας, όπου περνούσαν από κάτω μας δύο αγωγοί που εκτείνονται από τη Ρωσία στη Γερμανία – οι Nord Stream 1 και 2» αναφέρει το ρεπορτάζ του BBC.

Οι αγωγοί Nord Stream ανατινάχτηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου με τη δύναμη μιας τεράστιας βόμβας αυτοκινήτου.

O επικεφαλής της παραγωγής του BBC, Κώστας Καλλέργης δημοσίευσε στο twitter στιγμιότυπο από τη στιγμή που το ρωσικό πλοίο εμφανίστηκε κοντά τους.  «Μπορώ τώρα να τουιτάρω για αυτή τη σπάνια στιγμή που βρισκόμαστε στη μέση μιας σκηνής κατασκοπευτικής ταινίας. Βρισκόμασταν στο σημείο των εκρήξεων του NordStream, εντός της σουηδικής ΑΟΖ, όταν ένα ρωσικό σκάφος πλησίασε στην περιοχή.

Σύντομα έφτασε ένα δανέζικο κατασκοπευτικό αεροπλάνο. Φωτογραφία μέσα από ένα ζευγάρι κιάλια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.