ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συντριπτικό ρωσικό πλήγμα στην Οδησσό: Κατέστρεψαν το μεγαλύτερο ΝΑΤΟϊκό κέντρο επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών

Από εκεί σύμφωνα με τους Ρώσους οι ΝΑΤΟϊκοί οργάνωναν τις ουκρανικές επιθέσεις κατά πλοίων του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Συντριπτικό ρωσικό πλήγμα στην Οδησσό: Κατέστρεψαν το μεγαλύτερο ΝΑΤΟϊκό κέντρο επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών

Οι Ρώσοι προχώρησαν σε ένα συντριπτικό πλήγμα κατά των Ουκρανών στη Οδησσό καθώς τη νύχτα κατέστρεψαν το μεγαλύτερο κέντρο ηλεκτρονικής επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών του ουκρανικού Στρατού, το «Oviopol 2», στο οποίο επιχειρούσαν αξιωματικοί του ΝΑΤΟ.

Μαζί με το κέντρο κατέστρεψαν και ένα VERA-NG, από τα πιο σύγχρονα ραντάρ των Ουκρανών, το οποίο ανιχνεύει, εντοπίζει, επιτηρεί και παρακολουθεί εναέριους, χερσαίους και θαλάσσιου στόχους.

Το κέντρο συλλογής πληροφοριών είχε παραδοθεί εξολοκλήρου σε ΝΑΤΟϊκό προσωπικό.

Από εκεί ΝΑΤΟϊκοί αξιωματικοί, σύμφωνα με τους Ρώσους κατεύθυναν τις επιθέσεις, που αποδίδονταν ως ουκρανικές επιτυχίες, κατά των πλοίων του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που είχαν ως αποτέλεσμα την βύθιση αρκετών πολεμικών πλοίων.

Δεν υπάρχουν ακόμα επιβεβαιωμένες πληροφορίες για την τύχη των ΝΑΤΟϊκών αξιωματικών, αλλά οι αναφορές δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές γι’ αυτούς.

Η τοποθεσία του κέντρου πληροφοριών υποτίθεται ότι ήταν μυστική αλλά σε αυτόν τον πόλεμο τίποτα δεν μένει μυστικό, τουλάχιστον για πολύ.

Το κέντρο θεωρείται ότι βρισκόταν στην συνοικία Bilhorod-Dnistrovskyi της Οδησσού, κοντά στο λιμάνι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.