Ένα ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο S-70C του Ναυτικού της Ταϊβάν συνετρίβη στη νότια ναυτική βάση Kaohsiung Zuoying κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης το απόγευμα της Τετάρτης, προκαλώντας στο τετραμελές πλήρωμα σοβαρούς τραυματισμούς.

Εκπρόσωπος της Διοίκησης του Ναυτικού Στόλου δήλωσε ότι στρατιωτικό προσωπικό εξακολουθούσε να βρίσκεται στο σημείο της συντριβής, προσθέτοντας ότι περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό θα δημοσιοποιηθούν αργότερα.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καθηλώσει όλα τα ελικόπτερα S-70C, εν αναμονή ελέγχων ασφαλείας, μετά την συντριβή που σημειώθηκε νωρίτερα.

Το ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο S-70C «έκανε σκληρή προσγείωση» στη ναυτική βάση Kaohsiung Zuoying το απόγευμα της Τετάρτης, ανέφερε το Αρχηγείο Διοίκησης του Ναυτικού σε δελτίο τύπου.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ο αρχηγός του πληρώματος υπέστη εγκαύματα δεύτερου έως τρίτου βαθμού στο 90-95 τοις εκατό του σώματός του και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, δήλωσε το Πολεμικό Ναυτικό, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το πώς προκλήθηκαν τα εγκαύματα.

Ο επικεφαλής επιθεωρητής υπέστη επίσης εγκαύματα δεύτερου έως τρίτου βαθμού, στο 10 τοις εκατό του σώματός του, ανέφερε το Πολεμικό Ναυτικό. Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης είχαν μόνο ελαφρά τραύματα, ανέφερε το Πολεμικό Ναυτικό, προσθέτοντας ότι και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος νοσηλεύονται σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!