ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι των «12» στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη – «Η ψευτομαγκιά τους κράτησε 40”»

Δικηγόρος οικογένειας Άλκη Καμπανού: Όταν χρειάστηκε ανδρεία τα στόματα ήταν κλειστά

Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι των «12» στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη – «Η ψευτομαγκιά τους κράτησε 40”»

Κόλαφος κατά των 12 κατηγορουμένων που τελικά κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και των συνηγόρων υπεράσπισης ήταν ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας του αδικοχαμένου 19χρονου, Στέλιος Πουλτσίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μίλησε για ευτελή χειρισμό της υπερασπιστικής πλευράς να μιλάει για θανατηφόρα σωματική βλάβη, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο επρόκειτο για ανθρωποκτονία, μιας που “είχαμε 30 χτυπήματα σε άψυχο σώμα, 27 χτυπήματα σε ένα σώμα και ένα βαθύ τραύμα εννέα εκατοστών”.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη εξαπέλυσε βολές κατά των 12 κατηγούμενων, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Το στέρνο τους και η ψευτομαγκιά τους κράτησαν 40 δευτερόλεπτα, όταν θέλει ανδρεία να ομολογήσεις τα στόματα τους ήταν κλειστά”.

“Οι κατηγορούμενοι είπαν ότι θέλουν δίκαιη δίκη λες και δικάζονται στο Ιράν και θα τους πετροβολούσαν. Ο ένας κάλυπτε τον άλλον, κανείς δεν είδε τίποτα, όλα δήθεν. Προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αποδεικτικό υλικό προς το όφελος τους. Το δικαστήριο ήρθε σε θέση να πρέπει να κρίνει ποιος από τους 12 εγκληματίες επέφεραν τα χτυπήματα στον Άλκη και τους φίλους του” τόνισε σε άλλο σημείο των δηλώσεων του.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας που σύμφωνα με το άρθρο 133 του Ποινικού Κώδικα η ηλικία 18-25 αποτελεί μεταβατικό στάδιο για την προσωπικότητα του δράστη και χρήζει επιεικέστερης μεταχείρισης.

Συγκεκριμένα, αιτήθηκαν να αναγνωριστούν και τα ακόλουθα ελαφρυντικά για τον κάθε ένα, στο βαθμό που ισχύουν: το ότι τα εγκλήματα τελέστηκαν λόγω της νεαρής ηλικίας, ο πρότερος σύννομος βίος, η μεταμέλεια για τις πράξεις τους και η καλή διαγωγή τους στις φυλακές.

Κατά τις εισηγήσεις τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης χαρακτήρισαν τους 12 ως «παιδιά της γειτονιάς», κάτι που πυροδότησε τις αντιδράσεις του ακροατηρίου, με ορισμένους να ξεσπάνε φωνάζοντας «και αυτός που πέθανε τι ήταν; Άκου παιδιά της γειτονιάς..», με την πρόεδρο να τους ζητάει να παραμείνουν ήσυχοι.

Η έδρα διέκοψε για να εξετάσει τα ελαφρυντικά.

Αναλυτικά η ετυμηγορία του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου:

1ος: ένοχος για συνέργεια στην πράξη της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Άλκη Καμπανού, ένοχος για συνέργεια στην πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος Α.Β. με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος κατά πλειοψηφία για συνέργεια στην πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δ.Κ. με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για την πράξη της επίθεσης, ένοχος για την κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη, ένοχος για παράνομη οπλοφορία και αθώος για οπλοχρησία.

2ος: ένοχος για την πράξη της ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Άλκη Καμπανού, ένοχος για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για συνέργεια για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για επίθεση, κατοχή αντικειμένων, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

3ος: ένοχος για την πράξη της ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για συνέργεια στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για επίθεση, κατοχή αντικειμένων, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

4ος: ένοχος για την πράξη της ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο για τον Άλκη Καμπανό, ένοχος για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Α.Β., ένοχος για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δ.Κ., ένοχος για επίθεση, κατοχή αντικειμένων, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

5ος: ένοχος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Άλκη Καμπανού, ένοχος για συνέργεια στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για επίθεση, κατοχή αντικειμένων, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

6ος: ένοχος για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο για τον Άλκη Καμπανό, ένοχος για συνέργεια στις δύο απόπειρες απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για παράνομη οπλοφορία και επίθεση, αθώος για οπλοχρησία.

7ος: ένοχος για την πράξη της ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο για τον Άλκη Καμπανό, ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για επίθεση, κατοχή αντικειμένων,παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

8ος: ένοχος για συνέργεια στην πράξη της ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο για τον Άλκη Καμπανό, ένοχος για συνέργεια στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για επίθεση, αθώος για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

9ος: ένοχος για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Άλκη Καμπανού, ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για επίθεση, κατοχή αντικειμένων, οπλοφορία και οπλοχρησία.

10ος: ένοχος για την πράξη ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Άλκη Καμπανού, ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για επίθεση, κατοχή αντικειμένων, οπλοφορία και οπλοχρησία.

11ος: ένοχος για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο για τον Άλκη Καμπανό, ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ένοχος για επίθεση, κατοχή αντικειμένων, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

12ος: ένοχος για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο για τον Άλκη Καμπανό, ένοχος για συνέργεια στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίες με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για επίθεση και κατοχή αντικειμένου, αθώος για οπλοφορία και οπλοχρησία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.