Τα νέα ρωσικά drones θα μπορούν να αναλάβουν αποστολές κρούσεις σε αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων

Τα βαρύτερα drones μπαίνουν σε μαζική παραγωγή

Τα νέα ρωσικά drones θα μπορούν να αναλάβουν αποστολές κρούσεις σε αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων

Με την εκκίνηση της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η ρωσική αμυντική βιομηχανία βρίσκεται «στο κόκκινο».

Από την συνεχή παραγωγή εξοπλισμών δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα drones, που βλέπουμε να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ουκρανική σύγκρουση.

Μεταξύ αυτών είναι το drone Orion, το οποίο βρίσκεται σε παραγωγή από το 2019 και διαθέτει τελική ταχύτητα 200 km/h και μέγιστο υψόμετρο 8 km.

Ο χρόνος πτήσης του Orion μπορεί να επεκταθεί έως και 24 ώρες.

Ένα άλλο drone, το Sirius, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή του το 2023 και έχει τελική ταχύτητα 180 km/h, μέγιστο υψόμετρο 7 km και χρόνο πτήσης έως και 20 ώρες.

Επιπλέον, το ρωσικό drone Altius είναι ένα προηγμένο UAV που μπορεί να φτάσει σε μέγιστο ύψος 12 km, έχει τελική ταχύτητα 250 km/h και μπορεί να παραμείνει ψηλά έως και 48 ώρες.

Η εμβέλειά του αγγίζει τα 10.000χλμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το συγκεκριμένο drone βρίσκεται σε μαζική παραγωγή από το 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.