ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Τα ουκρανικά Challenger-2 μόλις λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Μπακχμούτ: Κρυμμένα στα δάση περιμένουν εντολή επίθεσης

Θα υπάρξουν αρματομαχίες με τα ρωσικά Τ-90;

Τα ουκρανικά Challenger-2 μόλις λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Μπακχμούτ: Κρυμμένα στα δάση περιμένουν εντολή επίθεσης

Τα πρώτα -πρώην βρετανικά- άρματα Challenger 2 έφτασαν στην Ουκρανία και πιθανόν είναι έτοιμα να ριχτούν στη μάχη καθώς βρίσκονται λίγο βορειότερα του Μπακχμούτ και περιμένουν την εντολή επίθεσης κρυμμένα στα δάση.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως τα Challenger 2 θα μπορούσαν να επιχειρήσουν στην περιοχή του Μπαχμούτ, για να ενισχύσουν την ουκρανική φρουρά της πολιορκημένης πόλης, ενδεχομένως στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αντεπίθεσης κατά των Ρώσων.

Αυτό θα σημάνει ίσως την πρώτη μετά τον Β’ΠΠ αρματομαχία επί αρμάτων ίδια γενιάς καθώς στην περιοχή οι Ρώσοι έχουν μετακινήσει Τ-90Μ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο υποσχέθηκε αρχικά 14 Challenger 2 – αρκετά για μία ίλη ενώ συνολικά θα δοθούν 28.

Πρόκειται για άρματα μάχης βάρους 69 τόνων, με ραβδωτά πυροβόλα 120 χιλιοστών, οπτικά συστήματα ακριβείας και την πλέον ενισχυμένη θωράκιση.

Επιπλέον, μία από τις δύο μονάδες που έχουν στείλει πληρώματα για να εκπαιδευτούν στο Challenger 2 -η 80η Ταξιαρχία- στρατοπεδεύει μόλις λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Μπαχμούτ, από όπου θα μπορούσε να επιτεθεί στις ρωσικές δυνάμεις που χτυπούν στο βόρειο πέρασμα προς την πολιορκημένη πόλη.

Είναι πιθανό, βέβαια, η 25η Ταξιαρχία να έλαβε την πρώτη τα Challenger 2. Η εν λόγω έχει αναπτυχθεί 40 μίλια βόρεια του Μπαχμούτ και ίσως να μην είναι σε θέση να βοηθήσει τη φρουρά της πόλης.

Άλλη μια παγίδα είναι ο καιρός καθώς η παγωνιά του χειμώνα υποχωρεί και το έδαφος μοιάζει με κινούμενη άμμος όπου βαρέα άρματα όπως το βρετανικό μπορεί να βουλιάξουν. Μέρα με τη μέρα το έδαφος θα γίνεται όλο και πιο στέρεο.

Πάντως αυτή την στιγμή τα Challenger 2 θα μπορούσαν να περιμένουν στο δάσος κοντά στο Μπαχμούτ, με τα πληρώματά τους να αναμένουν μία διαταγή για να προωθηθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.