ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Τα Σκόπια παραδέχθηκαν ότι εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιώτες: «Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε»

Η Δεύτερη χώρα μετά την Ρουμανία που φιλοξενεί στο έδαφό της ουκρανικό στρατό

Τα Σκόπια παραδέχθηκαν ότι εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιώτες: «Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε»

Τα Σκόπια έγιναν η δεύτερη βαλκανική χώρα μετά τη Ρουμανία που ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης της πρώτης ομάδας Ουκρανών στρατιωτών.

Οι πληροφορίες για την εκπαίδευση κρατούνταν μυστικές μέχρι στιγμής για λόγους ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας της χώρας, Slavjanka Petrovska.

Σύμφωνα με την υπουργό, η εκπαίδευση διεξήχθη «στις εγκαταστάσεις, που ανήκουν στον στρατό της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, με αντίστοιχη απόφαση της κυβέρνησης».

Τα Σκόπια τα οποία έγιναν μέλος του ΝΑΤΟ το 2020, θα συνεχίσουν να εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες το 2024 και για «όσο χρειαστεί».

Η Petrovska δεν διευκρίνισε ποιο είδος εκπαίδευσης είχαν περάσει οι στρατιώτες, ούτε πόσοι στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν ή θα εκπαιδεύονταν.

Τον Αύγουστο, η Ελλάδα πρόσφερε επίσης τη βοήθειά της στην εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών στα F-16 αλλά όχι στο έδαφός της.

Η Σλοβενία ​​εντάχθηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το 2022 αλλά έστειλε τους εκπαιδευτές της σε ένα κέντρο στη Γερμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κροατία εξέτασε το ενδεχόμενο να ανοίξει τις βάσεις της για εκπαίδευση των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, αλλά ο Κροάτης Πρόεδρος «μπλόκαρε» την απόφαση αυτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.