ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Τελεσίγραφο Ρωσίας σε Βρετανία από Μ.Ζαχάροβα: «Αν βρετανικά όπλα πλήξουν ρωσικό έδαφος θα σας χτυπήσουμε σε όλο τον πλανήτη»

Οι Storm Shadow στο επίκεντρο των ρωσικών προειδοποιήσεων

Τελεσίγραφο Ρωσίας σε Βρετανία από Μ.Ζαχάροβα: «Αν βρετανικά όπλα πλήξουν ρωσικό έδαφος θα σας χτυπήσουμε σε όλο τον πλανήτη»

H Μόσχα θα απαντήσει με πλήγματα σε βρετανικούς στόχους σε όλο τον πλανήτη, αν βρετανικά όπλα χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία για να πληγεί ρωσικό έδαφος, τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα βάζοντας έτσι τέλος στην παροχή ή πιο σίγουρα στην χρήση πυραύλων Storm Shadow.

Η ίδια είπε στους δημοσιογράφους πως σε ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσαν να πληγούν βρετανικοί στόχοι «στο έδαφος της Ουκρανίας και πέραν των συνόρων της».

Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι η ρωσική πλευρά δεν διευκρίνισε τι αποτελεί ρωσικό έδαφος καθώς ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022 Ζαπορίζια, Χερσώνα, Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ αποτελούν τμήματα της ρωσικής ομοσπονδίας ενώ ήδη η Κριμαία έχει 10 χρόνια από το 2014 όταν και ενσωματώθηκε στο ρωσικό κράτος.

Πρώτος στόχος βέβαια είναι η Κριμαία όπου έχει πληγεί επανειλημμένα με βρετανικούς Storm Shadow και αυτό σημαίνει σήμερα ότι η Ρωσία θεμελιώνει νομικό υπόβαθρο για πλήγματα κατά βρετανικών στόχων/βάσεων σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Η εκπρόσωπος επανέλαβε έτσι μια προειδοποίηση την οποία είχε διατυπώσει για πρώτη φορά νωρίτερα αυτό το μήνα η Μόσχα αφού ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον είχε δηλώσει πως η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όπλα που της παρέχονται από το Λονδίνο για να πλήξει στόχους μέσα στη Ρωσία και ήδη αρκετοί μιλούν ότι αυτές οι βρετανικές κινήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στο ξέσπασμα ενός Γ’ΠΠ.

“Ο Πούτιν θα μπορούσε να σφυροκοπήσει τη Βρετανία με δεκάδες παρόμοιους πυραύλους που χρησιμοποιεί ήδη για να ισοπεδώσει την Ουκρανία,και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα για να τους αναχαιτίσει”, ανέφερε Βρετανός απόστρατος στρατηγός σε συνέχεια των ρωσικών δηλώσεων.

Ακόμη και ένας αρκετά ηλικιωμένος ρωσικός πύραυλος Κρουζ, θα αναφέρω τον Kh-101 που εκτοξεύθηκε από ένα αεροσκάφος πάνω από τη δυτική Ρωσία, φτάνει στο Λονδίνο 90 λεπτά με εκρηκτική κεφαλή 500 κιλών και ακρίβεια δύο μέτρων. Προσέξτε λοιπόν την πόρτα σας στην Ντάουνινγκ Στριτ», ανέφερε δεικτικά ο Βρετανός απόστρατος Αξιωματικός.

Ερωτηθείσα σήμερα σχετικά με το ενδεχόμενο να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ουκρανία και η Μολδαβία, δήλωσε πως αυτό θα ισοδυναμούσε με περαιτέρω επέκταση προς ανατολάς του ΝΑΤΟ.

Η Ζαχάροβα υποστήριξε ακόμα ότι η Μόσχα δεν οικοδομεί στρατιωτικές συμμαχίες ή συνασπισμούς με άλλα κράτη, της Κίνας περιλαμβανομένης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εκπρόσωπος απάντησε με τη δήλωση αυτή σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο η Μόσχα και το Πεκίνο να σφραγίσουν μια συμμαχία, η οποία να υπερβαίνει τη «χωρίς όρια» σύμπραξη που ανακοίνωσαν το 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.