ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θα καθυστερήσει η παράδοση των πρώτων F-35 στη βελγική αεροπορία

Λόγω Covid

Θα καθυστερήσει η παράδοση των πρώτων F-35 στη βελγική αεροπορία

Η υπουργός Άμυνας του Βελγίου, Ludivine Dedonder, επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα παραδώσουν μόνο δύο μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35 στο Βέλγιο φέτος αντί για τέσσερα όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η συνολική παραγγελία των 34 αεροσκαφών, που δόθηκε το 2018, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2030. Ο λόγος της καθυστέρησης για τα πρώτα μαχητικά είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19, όπως δήλωσε η ίδια.

«Το αρχικό σχέδιο παράδοσης προέβλεπε την παράδοση των πρώτων τεσσάρων αεροσκαφών το τελευταίο τρίμηνο του 2023. Λόγω των επιπτώσεων της κρίσης του Covid, έπρεπε να γίνει προσαρμογή και το τρέχον πρόγραμμα παράδοσης προβλέπει πλέον την παράδοση δύο F-35 τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους και δύο ακόμη το πρώτο τρίμηνο του 2024», είπε στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής.

Τέσσερα έως πέντε F-35 ετησίως θα παραδίδονται μεταξύ 2024 και 2030, επομένως τα 34 μαχητικά θα πρέπει να παραδοθούν ως το 2030, σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο παράδοσης, πρόσθεσε η Βελγίδα ΥΠΑΜ.

Η Lockheed Martin, ο κατασκευαστής του F-35, ξεκίνησε την κατασκευή του F-35A Lightning II για τη βελγική Πολεμική Αεροπορία στα τέλη του 2022, στη γραμμή συναρμολόγησης στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας.

Ωστόσο, όπως έχει δηλώσει και η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία, υπάρχει γενική καθυστέρηση στις παραδόσεις των stealth μαχητικών πέμπτης γενιάς, που δεν σχετίζονται μόνο με τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Λόγω καθυστερήσεων που έχουν προκύψει στις αναβαθμίσεις στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού «Technology Refresh-3», γνωστή και ως έκδοση «Block 4» των μαχητικών, η LM δεν θα παραδώσει όσα μαχητικά ήλπιζε το 2023.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικότερα, η Lockheed Martin είχε γνωστοποιήσει τον Δεκέμβριο του 2022 ότι αναμένεται να παραδώσει από 147 έως και 153 stealth μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35, τόσο το 2023 όσο και το 2024.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.